Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Τα λουλούδια που μπορούμε να φυτέψουμε τον χειμώνα


Ένα Σάββατο πρωί, αντί να αναλωθείς σε πρωινάδικα που θα αναλύουν το οικονομικοπολιτικό σκηνικό της χώρας, πάρε την παρέα σου και πάνε να ψωνίσεις λουλουδάκια! Ήρθε χειμώνας και δεν πρέπει να μας βρει με άδεια τα παρτέρια και με ξερά περσινά λουλούδια να σαπίζουν στις γλάστρες.

χρυσάνθεμο: φθινοπωρινό φουντωτό και λουλουδάτο. Μη το πετάξεις όταν σταματήσει να ανθίζει και ξεραθούν όλα τα λουλούδια του, αλλά κλάδεψέ το χαμηλά και αυτό θα ξαναβγάλει φύλλα και θα ξαναανθίσει.
pansesπανσές: άπειρα χρώματα θα βρεις και πολλούς με 2 χρώματα στον καθένα. Θα κρατήσει μέχρι και το Μάιο ή πιο αργά αν βρίσκεται σε σκιερό μέρος.
reikiρείκι: μωβ, ροζ, άσπρα λουλούδια. Προτίμησε την Erica carnea (πάνω) που έχει τα άνθη σαν καμπανούλες, και όχι την άλληνε (κάτω). Η E. carnea είναι πιο συνηθισμένη στα βουνά της Ελλάδας και θα σου κρατήσει περισσότερο, και το καλοκαίρι που δε θα ανθίζει όμως.
kallopistiko-laxanoκαλλωπιστικό λάχανο: αντέχει σε μεγάλα υψόμετρα και στο πολύ κρύο. Μπρρρ… Βγαίνει σε μωβ και άσπρο, με ίσιο φύλλο ή περμανάντ. Όταν τα κάτω φύλλα ξεραίνονται, να τα βγάζεις για να του δώσεις δύναμη να ψηλώσει κι άλλο. Την άνοιξη θα βγάλει κίτρινα λουλουδάκια στην κορυφή, τα οποία θα δώσουν σπόρους για του χρόνου.
kuklaminoκυκλάμινο: στου βράχου τη σχισμάδα και όχι μόνο. Εννοείται είναι για έξω τα κυκλάμινα και όχι μέσα στο γραφείο ή πάνω στο καλοριφέρ. Μη το μουλιάσεις με που νερό, θα σαπίσει.
zoumpouliaβολβοί: τουλίπες, ζουμπούλια, κρόκος κτλ κτλ. Έλα τώρα, σε ξετρελαίνει η προσμονή της ανοιξιάτικης άνθισης! Βάλε μπόλικα. Συνήθως κοστίζουν 0,35 – 0,60 Ευρώ.
πηγή:https://www.karfitsa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!