Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Λάτρεψε το σώμα σου σε 9 βήματα


 Μπορεί να ανήκεις στους ανθρώπους που δεν τους αρέσει και τόσο το πώς δείχνει το σώμα τους. Για αρχή χαλάρωσε. Δεν είσαι η μόνη! Όπως και να δείχνει το σώμα σου και όσο και αν απέχει από την ιδανική εικόνα που θα ήθελες να έχει, υπάρχουν τρόποι για να αυξήσεις
την αυτοπεποίθησή σου. Μην παίρνεις την κριτική προσωπικά.

Αν έχεις κάποια κιλά παραπάνω είναι πολύ πιθανό να έχεις πέσει θύμα τεράστιας ψυχολογικής πίεσης στο παρελθόν. Μπορεί να νιώθεις άσχημα απλά και μόνο γιατί κάποιοι σε έχουν προσβάλλει στο παρελθόν. Δεν επιτρέπεται να προσβάλλει κάποιος έναν άλλον άνθρωπο για την εμφάνιση του. Όταν οι άνθρωποι επιδίδονται σε τέτοιες συμπεριφορές συνήθως: α) Δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν, β) Ζουν μια βαρετή ζωή, γ) Ζηλεύουν, είναι εγωπαθείς και ζουν μόνο μέσα από τον κυνισμό και την κριτική, δ) Μπορεί απλά να έχουν μια κακή μέρα, ε) Έχουν προβλήματα με το δικό τους σώμα.
  • Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και ειδικά με μοντέλα είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να πληγώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Μην ξεχνάς ότι πάντα στη ζωή θα υπάρχει κάποιος που θα έχει καλύτερο σώμα από εσένα, ομορφότερα μαλλιά, και πιο καλοσχηματισμένη μύτη! Αν συνεχώς συγκρίνεσαι με κάποια άλλη, θα καταλήξεις να μιζεριάζεις, να γίνεσαι αγνώμων και να εύχεσαι να ήσουνα κάποια άλλη.
  • Ομορφιά τώρα!. Μην ξεχνάς ότι η ομορφιά δεν είναι ένα προσόν ή ένα χαρακτηριστικό που είτε έχεις είτε όχι. Αντιθέτως είναι κάτι που μπορείς να καλλιεργήσεις…
  • Παραδειγματίσου από τους άνδρες. Τι κι αν έχουν λίγη κοιλιά ή περιττά κιλά; Δεν τους πτοούν οι ατέλειες, τις θεωρούν γοητευτικές και δε δίνουν σημασία.

  • Φόρεσε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ. Για κάθε σωματότυπο υπάρχουν και τα ρούχα που τον κολακεύουν και το αναδεικνύουν. Παρατήρησε τι σου ταιριάζει, και τί σου λένε οι άλλοι συχνότερα ότι σου ταιριάζει. Ένα κομψό παλτό, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που σου προσδίδουν στυλ, ή ένα ιδιαίτερο κολιέ. θα κάνουν τους άλλους να επικεντρωθούν στο πόσο φινετσάτη είσαι.
  • Επικεντρώσου στα θετικά. Αφού πρώτα συνειδητοποιήσεις ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν ατέλειες, δώσε βάση στα δυνατά σου σημεία, σήκωσε ψηλά το κεφάλι και μπες στη θάλασσα με αυτοπεποίθηση. Να είσαι σίγουρη ότι η αύρα σου θα είναι αυτή που θα τους κερδίσει όλους.
Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και εκτίμησε το σώμα σου. 

Παρατήρησε και αξιολόγησε τί θα ήθελες να αλλάξεις και ποιες περιοχές του σώματός σου θα ήθελες να αλλάξεις.
  • Ξεκίνα ή συνέχισε ένα πρόγραμμα γυμναστικής.
Είτε αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου είτε όχι, χρειάζεσαι άσκηση.
  • Πρόσεχε τη διατροφή σου. 

 Αν είσαι υπέρβαρη να ξέρεις πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο αισθητικό, αφού μπορείς να δείχνεις υπέροχη σε όλα τα μεγέθη. Το θέμα είναι κυρίως υγείας!
Πηγή: http://www.shape.gr/

On Pinterest!

On Instagram!