Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Λικέρ σύκο


Η συνταγή είναι της Ματίνας Σ. από το Cook Pad. Tην έχω φτιάξει ακριβώς έτσι και είναι τέλεια!


Υλικά

  • 750 γραμ. φρέσκα σύκα
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 1 γυάλα περιεκτικότητας 1 1/2 λίτρου
  • 700 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισό όσο πάρει.

  • Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τα σύκα, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στην γυάλα.


  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη.


  3. Τέλος γεμίζουμε μέχρι επάνω την γυάλα με το τσίπουρο.


  4. Το αφήνουμε στον ήλιο 30-40 ημέρες αφού βέβαια το κουνάμε κάθε μέρα για να λιώσει η ζάχαρη.


  5. Όταν το βγάζουμε το σουρώνουμε καλά με ψιλό σουρωτήρι ή τούλι για να μην μείνουνε τα σποράκια.

    Βρείτε φανταστικά ποτηράκια εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!