Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Οι πολύτιμοι φίλοι




Οι φίλοι μου...Οι αγαπημένοι μου φίλοι..
Μέσα από μια μεγάλη πορεία ζωής, μπορώ πια να πω με βεβαιότηττα ότι πραγματικά οι φίλοι είναι η οικογένεια που έχω επιλέξει. Οι περισσότεροι, είναι στην ζωή μου πάρα πολλά χρόνια και άσχετα αν βρισκόμαστε πολύ συχνά ή κάνουμε και μήνες με κάποιους να βρεθούμε, σημαίνουν για μένα και την ψυχική μου ισορροπία τόσα πολλά ώστε δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ την ζωή μου χωρίς
αυτούς. Με κάποιους, μοιράζομαι την καθημερινότητά μου, τους συμβουλεύομαι, με στηρίζουν και τους στηρίζω στα δύσκολα, αγαπιόμαστε με κείνη την αληθινή αγάπη όπου δεν απαιτούμε τίποτα ο ένας από τον άλλον παρά αυτήν την τόσο σημαντική και μοναδική θεσούλα στην καρδιά μας που καθένας κατέχει..
Φίλοι από την μαγική παιδική μας ηλικία, φίλοι από την εφηβεία μας, φίλοι από τα μετέπειτα χρόνια της απαρχής της ωριμότητας που φέρνουν τόσα γεγονότα και τόσες ιδιαίτερες στιγμές και που αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία γιατί τις μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Εχω γνωρίσει πολύ κόσμο στην ζωή μου, όπως οι περισσότερες από εμάς άλλωστε. Και έχω καταλάβει ότι πάντα μπορείς να δημιουργήσεις σημαντικές φιλίες στην ζωή σου, πιο δύσκολα ίσως, αλλά γίνεται. Αυτές οι σχέσεις που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια είναι επιλεκτικές σίγουρα μα πολύτιμες  όως και οι παλιές. Και προστατεύω  αυτές τις φιλίες  όπως και αυτές που μετράνε μια ολόκληρη ζωή.
(Και κάτι ακόμα πάρα πολύ σημαντικό που ζω εδώ και 30 σχεδόν χρόνια, και γι αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά. Υπάρχει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας, χωρίς ποτέ να έχει συμβεί τίποτε απολύτως μεταξύ τους. Το ξέρω γιατί το ζω. Ομως αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε άλλη φορά 😊 )
Ελιάνα με 💓

(Ενα υπέροχο βράδυ εχθές σε αγαπημένο μαγαζί-σύμβολο της πόλης μας ,παλιά σταθερή αξία κι αυτό, μαζί μ' έναν πολυαγαπημένο φίλο που είχα να δω καιρό,  και ιδού οι σκέψεις για τις πολύτιμες, ακριβές μας φιλίες...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!