Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

"Το παγόβουνο". Ντοκιμαντέρ για την έμφυλη βία.

"Το Παγόβουνο" είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον σεξισμό και την έμφυλη βία στην ελληνική κοινωνία. Εστιάζοντας στον θύτη και τον αρρωστημένο μισογυνισμό που οδηγεί στην καταπίεση και τη δολοφονία γυναικών, αναζητά απαντήσεις για τον ρόλο που έχουν παίξει η θρησκεία, η οικογένεια, ακόμη και το σχολείο στην διαμόρφωσή του"


Εχθές, ήταν η πρώτη προβολή του ντοκυμαντέρ στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Παρ' ότι το είχα δει στην διαδικασία της δημιουργίας του, έμεινα ξανά ευχάριστα έκπληκτη από το γεγονός ότι παρακολουθώντας το, δεν διακρίνω καμμία επίθεση στο άλλο φύλλο, παρά μία διάθεση να προκύψουν από την παρακολούθηση της ταινίας, σκέψεις και να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του τεράστιου αυτού - αλλά κρυφού πολλές φορές..- προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερες γυναίκες από όσες φανταζόμαστε ή γνωρίζουμε.. 
Το ντοκυμαντέρ είναι βασισμένο στην ιδέα δύο νέων γυναικών, των: Μαρία Σαράντη και Πηνελόπη Σεδίκου που μαζί με τον Μάνο Παπαδάκη στην σκηνοθεσία, έχουν κάνει μία εκπληκτική δουλειά.
Μην το χάσετε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!