Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Η πραγματική ηλικία έχει να κάνει με την ζωντάνια και την δημιουργικότητα


Ζωτικότητα, η δημιουργική εκείνη δύναμη που γεννάει καινούρια ζωή, μια δύναμη θεϊκή που καθιστά τα πάντα δυνατά.

Η φύση είναι προγραμματισμένη να ωθεί τα πάντα προς τα έξω, προς τα πάνω και προς τα εμπρός ως
μέρος της συνεχιζόμενης διεργασίας της δημιουργίας.

Η ζωτικότητα αποτελεί τη φυσική μας κατάσταση. Η λήψη λοιπόν όλων των σωστών συμπληρωμάτων διατροφής και χαπιών δεν είναι το κλειδί για να μην γεράσουμε. Ο τρόπος ζωής είναι εκείνο που μπορεί να επαναφέρει την αίσθηση της ζωντάνιας και της νεότητας.

Είμαι σύμφωνη για τη γυμναστική και την υγιεινή διατροφή, αλλά το να αναγκάζετε τον εαυτό σας να επισκέπτεται ένα υπόγειο και κακοφωτισμένο γυμναστήριο και να ιδρώνει πάνω σε ένα ελλειπτικό μηχάνημα δεν πρόκειται να σας κρατήσει νέους και ειδικά ενώ κοιτάζετε ταυτόχρονα έναν τσιμεντένιο τοίχο ή ένα ειδησεογραφικό κανάλι με θλιβερές ειδήσεις και αποφεύγετε όλες τις τροφές που αγαπάτε πραγματικά.

Μην «μάχεστε» τη γήρανση όταν μπορείτε να χορέψετε με τη ζωή και να κινείτε όμορφα το σώμα σας.

Ο «τέλειος» συνδυασμός της γυμναστικής με βάρη, αερόμπικ και διαλειμματικής προπόνησης επίσης δεν πρόκειται να έχει αποτελέσματα. Αν θέλετε οπωσδήποτε αλλαγές στο πρόγραμμα της γυμναστικής σας εφαρμόστε τις, αλλά μην θεωρήσετε ότι έχετε βρει τη μαγική συνταγή.

Το μυστικό της νεότητας είναι η ευτυχία, η ευημερία και η σύνδεση με αυτό που η συγγραφέας Tosha Silver αποκαλεί «Θεία Αγάπη» (Θεός, Θεά, Πηγή, Ανώτερη Δύναμη, Σύμπαν ή οτιδήποτε άλλο που μιλάει στην καρδιά και το πνεύμα σας).

Η συνταγή για να μην γεράσετε είναι να αγαπάτε τη ζωή, να δοκιμάζετε καινούρια πράγματα και να απολαμβάνετε τις εμπειρίες σας. Η χαρά συνδέεται με τη δύναμη της ζωής.

Αν και το δέρμα σας δεν μπορεί να είναι τόσο φωτεινό όσο όταν ήσασταν 20 χρονών, μπορείτε να λάμπετε από ζωτικότητα αν βλέπετε τον εαυτό σας ως έκφραση του Θείου και ως ένα μέσον έκφρασης της «Θείας Αγάπης».

Για σας, το να σταματάτε να γερνάτε μπορεί να σημαίνει ότι βρήκατε επιτέλους το θάρρος να μην βάφετε πια τα μαλλιά σας ή μπορεί να σημαίνει ότι αρχίσατε επιτέλους να τα βάφετε γιατί σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα και δεν σας νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι για την απόφασή σας.

Εσείς αποφασίζετε τι σας κάνει να αισθάνεστε νεότεροι και τον τρόπο που θέλετε να εκφραστείτε. Αν η κόρη σας πει ότι είστε πολύ μεγάλη για να φορέσετε κάτι συγκεκριμένο, πείτε της ότι αυτό δεν ισχύει.

Μάθετε να αγνοείτε όσους προσπαθούν να βάλουν σε καλούπια την ευτυχία και την ελευθερία σας, ειδικά όσους προέρχονται από την οικογένειά σας. Πρέπει επίσης να μάθουμε τις κόρες μας να νιώθουν κι εκείνες νέες ώστε να απορρίψουν την ιδέα ότι σε μια ορισμένη ηλικία η αξία τους αρχίζει να μειώνεται. Κι αυτό το μάθημα θα τους το δώσετε εσείς.

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω τους δείκτες του ρολογιού όταν πρόκειται για τη σωματική σας υγεία και ζωτικότητα με το να είστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε καινούριο, αλλά χωρίς να φοβάστε να κρατήσετε ό,τι είναι παλιό αν εξακολουθεί να σας εκφράζει. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, δοκιμάστε το επειδή το θέλετε κι όχι επειδή φοβάστε μην μείνετε πίσω.

Από τη μία πλευρά, το να ακούτε καινούρια συγκροτήματα και μουσικούς θα μπορούσε να σας βοηθήσει να παραμείνετε νέοι όπως και ο χρόνος που περνάτε μαζί με ανθρώπους 20, 30 ή ακόμη και 40 χρόνια νεότερους και θα σας βοηθήσει να μείνετε σε επαφή με αυτά που συμβαίνουν στην εποχή μας. Ακόμα, θα ανακαλύψετε ότι αξίες όπως η τέχνη και η μουσική στην πραγματικότητα παραμένουν πάντα νέες.

Γνωρίζω νέους 20 ετών που λατρεύουν τη μουσική του Jimi Hendrix και του Bruce Springsteen και τους δίσκους βινυλίου. Στα μαθήματα ταγκό που πηγαίνω υπάρχουν άτομα από 25 έως 75 ετών. Εδώ, η ηλικία δεν θα μπορούσε να έχει λιγότερη σημασία.

Το να νιώθετε νέοι σημαίνει ότι μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις που δεν στηρίζονται στον φόβο ότι δείχνετε γελοίοι, αλλά ότι αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας και δείχνετε ενδιαφέρον για τον κόσμο γύρω σας.

Ένα άρθρο της Dr. Christiane Northru


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!