Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Η κατανάλωση αυτών των τροφών θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα, θα εξισορροπήσει τις ορμόνες σας και θα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.


Τα ένζυμα είναι ένα ζωτικό μέρος της κάθε φυσιολογικής διαδικασίας στο σώμα. Τα ένζυμα ζουν σε κάθε κύτταρο στο σώμα μας, και περισσότερα από 3.000 διαφορετικά ένζυμα έχουν ταυτοποιηθεί, το καθένα με διαφορετική λειτουργία. Ενώ τα ένζυμα πράγματι συμβάλουν στην προώθηση ενός υγιούς
πεπτικού συστήματος, είναι επίσης σημαντικά και για άλλες λειτουργίες του σώματος.
Γιατί άραγε χρειάζεται το σώμα μας τα ένζυμα;
Το σώμα μας χρειάζεται τα ένζυμα για:
  • Την παραγωγή ενέργειας
  • Την απορρόφηση του οξυγόνου
  • Την καταπολέμηση μολύνσεων και την επούλωση των τραυμάτων
  • Τη μείωση της φλεγμονής
  • Μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα
  • Απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων
  • Διάσπαση λιπών στο αίμα
  • Διάλυση των θρόμβων αίματος
  • Διατήρηση κατάλληλων ορμονών
  • Επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης
Η χαμηλή παραγωγή και ενεργοποίηση του ενζύμου μπορεί να σας κάνει κουρασμένους και αδύναμους. Υπεύθυνοι για αυτά μπορεί να είναι: μια βαριά δίαιτα με μαγειρεμένα τρόφιμα, μια υψηλή ποσότητα πρόσληψης ζάχαρης, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, και η υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών και άλλων φαρμακευτικών φαρμάκων, τα οποία μπορούν να καταστρέφουν πραγματικά τον εφοδιασμό του ενζύμου του σώματος.
Δείτε ακόμη: Τροφές που βοηθούν στο καθάρισμα του σπιτιού
Γι ‘αυτό και πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να πάρουμε περισσότερα ένζυμα στα κύτταρα μας και να ενεργοποιήσουμε αυτά που ήδη υπάρχουν. Οι ωμές τροφές, μπορούν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε εκεί. Η κατανάλωση ωμών τροφίμων πλούσιων σε ένζυμα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος του σώματός σας και παράγετε τα δικά σας ένζυμα. Όσο περισσότερα ένζυμα έχουν οι τροφές που τρώτε, τόσο το καλύτερο!
Ξεκινήστε την κατανάλωση αυτών των έξι ένζυμο-πλούσιων τροφίμων, και ενεργοποιήσετε τα ένζυμα σας:
1. Ανανάς
Ο ανανάς περιέχει μία ένωση γνωστή ως βρομελίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει αντι-καρκινικές και αντι-φλεγμονώδεις επιδράσεις. Ο ανανάς περιέχει επίσης αρκετά σημαντικά ένζυμα, συμπεριλαμβανομένων, των πρωτεϊνικών- πεπτικών ενζύμων τα οποία είναι γνωστά ως πρωτεϊνάσες κυστεΐνης. Τα ένζυμα αυτά έχουν τη δυνατότητα να βοηθούν με την υπερβολική φλεγμονή, την πήξη του αίματος, ακόμη και με ορισμένες μορφές της ανάπτυξης όγκου.
Δείτε ακόμη: Προσοχή: Αυτές οι τροφές δεν πρέπει να συνδυαστούν με αναψυκτικά!
Η κατανάλωση αυτών των τροφών θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα, θα εξισορροπήσει τις ορμόνες σας και θα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης
2. Αβοκάντο
Το αβοκάντο περιέχει την υψηλότερη ποσότητα λίπους στο βασίλειο των φρούτων, οπότε είναι λογικό να περιέχει λιπάση, ένα ένζυμο που απαιτείται για τη διάσπαση του διατροφικού λίπους. Η λιπάση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της δυσπεψίας. Τα θρεπτικά συστατικά και τα ένζυμα στο αβοκάντο μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.
Δείτε ακόμη: 8 υπερτροφές που θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος της κοιλιάς
3. Οι μπανάνες
Οι μπανάνες δεν είναι μόνο πλούσιες σε κάλιο. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή δύο διαφορετικών ενζύμων γνωστών ως αμυλάση και μαλτάση . Η αμυλάση, η οποία βρίσκεται επίσης στο σάλιο μας, είναι το πρώτο ένζυμο για τη διάσπαση των υδατανθράκων. Αυτό είναι που κάνει τη γλυκιά γεύση στα αμυλούχα τρόφιμα, ενώ μασάμε. Η μαλτάση διασπά τη μαλτόζη ή τη βύνη ζάχαρης στο σώμα.
Η κατανάλωση αυτών των τροφών θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα, θα εξισορροπήσει τις ορμόνες σας και θα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης
4. Γύρη
Η γύρη περιέχει σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι άθρωποι, μαζί με μια ευρεία ποικιλία σημαντικών ενζύμων . Στην πραγματικότητα, η γύρη των μελισσών περιέχει πάνω από 5.000 ένζυμα. Τα φυτοσυστατικά-συμπεριλαμβανομένων των συν-ένζυμων που διευκολύνουν την ενζυμική δραστικότητα αριθμούν σε χιλιάδες. Η γύρη είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορείτε να προσθέσετε γύρη σε ένα μίγμα ιχνών, πλιγούρι βρώμης, smoothies ή άλλων σνακ, προκειμένου να την ενσωματώσετε στη διατροφή σας.
Ο ανανάς περιέχει μία ένωση γνωστή ως βρομελίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει αντι-καρκινικές και αντι-φλεγμονώδεις επιδράσεις.
Δείτε ακόμη: Τροφές που μας φέρνουν υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας!
5. Παπάγια
Η παπάγια είναι πλούσια σε πρωτεολυτικά ένζυμα, συμπεριλαμβανομένων της παπαΐνης. Η παπαΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος. Θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά ένζυμα διάσπαση του κρέατος και  άλλων πρωτεϊνών στο σώμα, και έχει ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη .
Η κατανάλωση αυτών των τροφών θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα, θα εξισορροπήσει τις ορμόνες σας και θα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης
6. Tρόφιμα με ζύμωση
Τα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση είναι μια εξαιρετική διατροφική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών ενζύμων, απλά βεβαιωθείτε ότι το λάχανο τουρσί σας δεν έχει παστεριωθεί. Αυτά τα ζωντανά ένζυμα συνοδεύονται από ευεργετικά προβιοτικά, γεγονός που τα καθιστούν ένα εξαιρετικό συνδυασμό για μια αποτελεσματική διαδικασία πέψης.
πηγή:davidwolf.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!