Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.- 20 Νοεμβρίου 1989 η ημερομηνία που υπογράφτηκε η σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού - 10 λεπτά για να ενημερωθείς και υπογράψεις τις προτάσεις της ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού


 Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου 1989. 
Με αφορμή την 30η επέτειο από την Υπογραφή της Σύμβασης, η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού
δημιούργησε την πανελλαδική καμπάνια 302010 (30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης, 20/11/1989 η ημέρα που υπογράφηκε η σύμβαση και 10 λεπτά από τον χρόνο του καθενός για να ενημερωθεί και να στηρίξει τις Προτάσεις της Ομάδας).
Η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού,μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης, ανέδειξε τα πιο σημαντικά και επείγοντα ζητήματα αναφορικά με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών που εγείρονται στη χώρα μας και σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση, την κλιματική αλλαγή, το bullying, την ενδοοικογενειακή βία, τα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ισότητα μεταξύ παιδιών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συζητήσεις με ειδικούς στις διάφορες θεματικές όπως νομικούς, καθηγητές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, κλπ. 
Όλες οι προηγούμενες ενέργειες οδήγησαν σε Ψήφισμα με τις Προτάσεις και Θέσεις των παιδιών για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και ειδικότερα για τις θεματικές που ανεδείχθησαν ως οι πλέον σημαντικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!