Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Θα κάτσω σπίτι και θα... πάω θέατρο - Κι όμως μπορείς!!


( Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο γι αυτές τις μέρες!!)

Ο κορονοϊός μας αναγκάζει να κλειστούμε μέσα όμως εμείς έχουμε τη λύση - Πως θα πάμε θέατρο
Μένουμε σπίτι γιατί ο κορονοϊός θα κυκλοφορεί εκεί έξω. Εδώ που τα λέμε και που να πας; Σχολεία, θέατρα, κινηματογράφοι και κέντρα διασκέδασης κλείνουν για 15 ημέρες, καθώς οι αρχές
προσπαθούν να καθυστερήσουν την έξαρση της νόσου.
Πλέον, οι εξελίξεις μας βάζουν σε μια άλλη λογική και μεταξύ άλλων ψάχνουμε να βρούμε τι θα κάνουμε μέσα στο σπίτι. Κι όμως θα μπορούσαμε ακόμα και στο θέατρο να πάμε. Όχι κυριολεκτικά, αλλά μεταφορικά. Διαδικτυακά, αν προτιμάτε.
Μέσω του Ψηφιοποιημένου Αρχείου του Εθνικού Θεάτρου. Το Ψηφιοποιημένο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου περιλαμβάνει τις συλλογές του ΕΘ, από το 1932 έως το 2005, με σπάνιο και µερικές φορές µοναδικό υλικό. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται προγράµµατα των παραστάσεων, αποκόµµατα εφηµερίδων, φωτογραφικό υλικό, ηχητικά ντοκουµέντα (από το 1955), βιντεοσκοπήσεις (από το 1994) και μουσικές παρτιτούρες.
Υπεύθυνος του έργου για το Εθνικό Θέατρο είναι ο Σάββας Κυριακίδης, Θεατρολόγος, Υπεύθυνος Δραματολογίου του Ε.Θ..
Τι θα δούμε
Μπορείτε να δείτε λοιπόν παραστάσεις που έγραψαν ιστορία. Για παράδειγμα η επιθεώρηση των Ρέππα, Παπαθανασίου «Βίρα τις άγκυρες». Όμως και η Ορέστεια που σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε μουσικά το 2005 στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού ο Δημήτρης Λιγνάδης, σημερινός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν του σπουδαίου Διονύση Φωτόπουλου. Ή την Ηλέκτρα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο. Ακόμα, η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού «Αγάπης Αγώνας Αγωνος» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού με την Κατερίνα Ευαγγελάτου στον πρώτο της ρόλο ως ηθοποιός και τη Μαρία Ναυπλιώτου να πρωταγωνιστεί.
Πως θα δείτε τις παραστάσεις
Μπαίνουμε στον ιστότοπο του Εθνικού Θέατρου www.n-t.gr και πηγαίνουμε στην κατηγορία «γνωρίστε μας». Εκεί βρίσκεται η ένδειξη «ψηφιοποιημένο αρχείο»http://www.nt-archive.gr/ που οδηγεί στις παραστάσεις. Οι περισσότερες διαθέτουν βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!