Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Μία από τις γηραιότερες γυναίκες του κόσμου μοιράζεται τα μυστικά της μακροζωίας της

 


Το πρωινό είναι ένα πολύ σημαντικό γεύμα το οποίο δεν πρέπει να παραλείπεται. Μια από της γηραιότερες γυναίκες στον κόσμο που έφτασε τα 116 φρόντιζε πάντα να τρώει το αγαπημένο της πρόγευμα μέχρι και τον θάνατό της...

Αυτό το πρώτο γεύμα της ημέρας μας δίνει αρκετά θρεπτικά συστατικά και ενέργεια για να «βγάλουμε» τη μέρα και να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας. Μπορεί να μας βοηθήσει ακόμα και και να χάσουμε λίπος από την κοιλιά και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο ενδεχομένως θα ήταν ένα σημαντικό «κλειδί» για να μια μακρά καλή ζωή.

Η Susannah Mushatt Jones ήταν μια από τις γηραίοτερες γυναίκες στον κόσμο και έτρωγε πάντα πρωινό και πίστευε  ότι η μακροζωϊα της οφειλόταν στο αγαπημένο της πρόγευμα. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Page Six, η ίδια πραγματικά θεωρούσε ότι έφτασε στα 116 γιατί έτρωγε μπέικον κάθε μέρα. 

Η Jones γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1899 και πέθανε στο 2016 λίγο πριν τα 117α της γενέθλια. Η ρουτίνα της δεν επιδεχόταν αλλαγής. Κάθε πρωί ξυπνούσε στο σπίτι της στο Brooklyn στις 9.30 και έτρωγε το πρωινό της στις 10.30. Πάντα έτρωγε αυγά με μπέικον. 

Ο ανιψιός της πάντως Lois Judge είχε δηλώσει για την «θείτσα» του στο  Page Six όταν ήταν ικανή να τρώει μπέικον όλη μέρα. Το μπέικον έχει αλμυρή γεύση ψημένου κρέατος και οπως και να το προτιμά κανείς είναι ωραίο ακόμα και σκέτο. Σίγουρα πάντως το μπεικον δεν ειναι το πρώτο φαγητό που μας συστήνουν οι γιατροί να τρώμε ώστε να μακροημερεύσουμε και να έχουμε καλή..υγεία.

Σύμφωνα με οδηγίες της Κλινική Cleveland το «παραδοσιακό»  μπέικον έχει περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανα μερίδα. Επίσης, έχει βιταμίνη Β και αρκετά θρεπτικά συστατικά τα οποία προλαμβάνουν τις λοιμώξεις και βοηθούν στην ενίσχυση της καλής υγείας.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία των ενζύμων των κυττάρων, όπως επίσης και στην απελευθέρωση της ενέργειας από τους υδατάνθρακες και το λίπος και στην διάσπαση των αμινοξέων. Η βιταμίνη Β επίσης βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου και την θρεπτικών συστατικών σημαντικά για την ενέργεια στο σώμα.

Επίσης, το χοιρινό περιέχει σελήνιο ένα μεταλλικό στοιχείο που ενεργοποιεί συγκεκριμένες πρωτεΐνες που σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου. Το μπέικον από χοιρινό έχει επίσης ψευδάργυρο το οποίο βοηθά στον έλεγχο της δραστηριότητας των γονιδίων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορεί η συγκεκριμένα αιωνόβια κυρία να έτρωγε αυγά με μπέικον για πρωινό αλλά την υπόλοιπη μέρα έτρωγε φρούτα - συνήθως για μεσημεριανό- και το βραδινό της το έτρωγε στις 17.30 το οποίο συνήθως  περιελάμβανε κρέας, λαχανικά, πατάτες και πάντα πρώτα έτρωγε το κρέας.

Η ίδα επίσης μασούσε τσίχλες με μέντα. Δίπλωνε 4 μαζί και της μασούσε όλες με τη μία. «Αν μπορούσε θα έβαζε και 5 τσίχλες στο στόμα της» σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ανιψιός της.

Πηγή: https://www.eatthis.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!