Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Μην αφήνουμε τα τηγάνια μας να λάμπουν περισσότερο από μας...

 


«Η γιαγιά μου έλεγε...

Μην αφήνετε τα τηγάνια σας να λάμπουν περισσότερο από εσάς!


Μην παίρνετε τόσο σοβαρά την καθαριότητα του σπιτιού!

Όταν παντρεύτηκα, περνούσα 24 ώρες της ημέρας προσπαθώντας να κρατήσω τα πάντα καθαρά και τακτοποιημένα σε περίπτωση που ''ερχόταν κάποιος να με επισκεφτεί'', αλλά μετά διαπίστωσα ότι είναι όλοι πολύ απασχολημένοι, περπατούν, διασκεδάζουν, εργάζονται και απολαμβάνουν τη ζωή ....

- Κι αν εμφανιστεί κάποιος ξαφνικά;

Δεν χρειάζεται να εξηγήσω την κατάσταση στο σπίτι μου σε κανέναν. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για αυτό που κάνετε όλη μέρα, οι άνθρωποι περπατούν, διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τη ζωή.

Η ζωή είναι μικρή, απολαύστε την!


Ξεσκονίστε… αν χρειάζεται. Αλλά αφιερώστε χρόνο για να ζωγραφίσετε μια εικόνα ή να γράψετε ένα ποίημα, να κάνετε μια βόλτα ή να επισκεφτείτε έναν φίλο, να μαγειρέψετε ό,τι θέλετε, να ποτίσετε τα φυτά σας ... δώστε στον εαυτό σας ελεύθερο χρόνο για να πιείτε μια μπύρα, να κολυμπήσετε στην παραλία (ή στην πισίνα), σκαρφαλώστε στα βουνά, παίξτε με σκύλους, ακούστε μουσική, διαβάστε βιβλία, μιλήστε με τους φίλους σας και απολαύστε τη ζωή.

Ξεσκονίστε αν χρειαστεί, αλλά η ζωή συνεχίζεται εκεί έξω.

Σκεφτείτε ότι αυτή η μέρα δεν θα επιστρέψει ποτέ!

Ξεσκονίστε αν χρειαστεί, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα γεράσετε και ότι πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα δεν θα είναι τόσο εύκολο να τα κάνετε στα γεράματά σας.

Και όταν φύγεις, αφού θα φύγουμε όλοι μια μέρα, θα γίνεις και εσύ σκόνη!

Και κανείς δεν θα θυμάται πόσους λογαριασμούς πλήρωσες, ούτε το καθαρό σου σπίτι, αλλά θα θυμάται τη φιλία σου, τη χαρά σου και όσα δίδαξες.»

(Via: anastasia_miari)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!