Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Μην πετάτε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή!!



Κρατήστε τις φλούδες από το: πορτοκάλι, το λεμόνι, το λάιμ, το μήλο , το αχλάδι κ.λ.π. και αρωματίστε τον χώρο σας!!
Οδηγίες: Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και αφήστε να πάρει
βράση. Προσθέστε τα συστατικά από την αγαπημένη σας συνταγή, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε μισή ώρα να σιγοβράζει. Το αποσύρετε, και αφού κρυώσει, το βάζετε σε ένα μικρό δοχείο ψεκασμού.
Συνταγή 1
ραβδιά κανέλας
φλούδα μήλου
φλούδα πορτοκαλιού
ολόκληρο γαρίφαλο
Συνταγή 2
φλούδα από 1 λεμόνι
φλούδα από 1 πορτοκάλι
2 φύλλα δάφνης
3 ξυλάκια κανέλας
2 κουταλιές της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα
Συνταγή 3
Λίγες σταγόνες βανίλια
φλούδες από πορτοκάλι
Συνταγή 4
1 φλιτζάνι αποξηραμένη λεβάντα
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλας
Συνταγή 5
5 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
TIP: Με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνετε αποσμητικό χώρου με αιθέρια έλαια. Απλά, το νερό δεν πρέπει να  το αφήσετε να βράσει

On Pinterest!

On Instagram!