Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μοναδική μαρμελάδα ροδάκινο της Ελιάνας

Σήμερα σας παρουσιάζω μία εξαιρετική μαρμελάδα, την αγαπημένη μου, η οποία ταιριάζει  υπέροχα και με γιαούρτι ( και εννοώ το παραδοσιακό γιαουρτάκι, εκείνο με την θεϊκή πετσούλα....γιάμμ!..). 
Την φτιάχνω χρόνια τώρα, και είναι πανεύκολη.
 Καλή επιτυχία!!

  Υλικά
•    1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα (περίπου 1½ κιλό ακαθάριστα)
•    750 γραμ. ζάχαρη
•    ½ φλυτζ. τσαγιού νερό
•    2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

   Εκτέλεση
Διαλέγουμε ροδάκινα ώριμα και γλυκά, χωρίς χτυπήματα και τα πλένουμε καλά. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι τα πάντα, λαχανικά και φρούτα, συνηθίζω να τα αφήνω 5' στο νερό με ξύδι. Ετσι είμαι σίγουρη ότι απομάκρυνα κάθε χημικό από πάνω τους. 

Μ' ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε την φλούδα και τα κόβουμε σε κομμάτια. (Με τα κουκούτσια φτιάχνουμε λικέρ πικραμύγδαλο. Η συνταγή προσεχώς)

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, σε στρώσεις εναλλάξ με την ζάχαρη και τα πιέζουμε με την κουτάλα του πουρέ για να λειώσουν λίγο.  Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά, την βάζουμε στην φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράση τα φρούτα.  Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Προσοχή, φουσκώνει πολύ!  
Ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς από την επιφάνεια. Οταν σταματήσει να βγάζει αφρούς και δέσει,ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι, κάνουμε τα φρούτα πουρέ.(εμένα μου αρέσει με κομματάκια μέσα).
 Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μια δυό βράσεις ακόμα, και αποσύρουμε. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, έως επάνω.

Ελιάνα με 💓

On Pinterest!

On Instagram!