Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ενα υπέροχο ερωτικό τραγούδι


Είχα την τύχη μόλις τελείωσα το λύκειο, να πιάσω δουλειά στην τότε Phonogram -μετέπειτα Polygram, εταιρεία δίσκων θυγατρική της Philips. To πόστο μου ήταν "υπεύθυνη των δίσκων εισαγωγής κλασσικής μουσικής και jazz". Λάτρεψα την δουλειά αυτή, γιατί έτσι κι αλλοιώς από
παιδί με συντροφιά την μουσική ζούσα, με κάθε τρόπο.. Μέντοράς μου υπήρξε για 8 χρόνια, ο τότε διευθυντής της εταιρείας, ο Κωσταντίνος ο Νικήτας -καλή του ώρα- ο οποίος και με μύησε στην κλασσική μουσική που λάτρεψα και από τότε με συντροφεύει σε όλη μου την ζωή.
 Σήμερα, σας αφιερώνω ένα απόσπασμα μιας απο τις αγαπημένες μου όπερες, της Μαντάμ Μπατερφλάι. Η Madama Butterfly είναι όπερα σε τρεις πράξεις του Ιταλού συνθέτη Τζάκομο Πουτσίνι, που θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα του οπερατικού ρεπερτορίου.
Η όπερα αφηγείται την τραγική πορεία προς την αυτοκτονία μιας Γιαπωνέζας νεαρής γκέισας που αποκαλείται χαϊδευτικά Μπατερφλάι(πεταλούδα). Αυτή έχει παντρευτεί έναν Αμερικανό αξιωματικό, πιστεύοντας στις εφήμερες ερωτικές υποσχέσεις του. Σύντομα ο Αμερικανός την εγκαταλείπει, αλλά θα επιστρέψει μετά από τρία χρόνια και θα ζητήσει να πάρει το παιδί που απέκτησαν. Τότε στην Μπατερφλάι απομένει μόνο μία αξιοπρεπής επιλογή: το χαρακίρι.
Απολαύστε την σε  μία συγκλονιστική, ανεπανάληπτη εκτέλεση από την Μαρία Κάλλας.

On Pinterest!

On Instagram!