Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τουρλού (ή μπριάμ)


Τουρλού ή μπριάμ στην κατσαρόλα
Ένα φαγητό που μαγειρεύεται όλες τις εποχές, ειδικά τώρα που η λαική σφύζει από πανέμορφα χρώματα στους πάγκους της! (Βοηθάει στο να αδειάζουμε το ψυγείο από διάφορα ζαρζαβατικά που έχουμε περίσσευμα).

Υλικά
3-4 μελιτζάνες

3-4 ντομάτες ώριμες
3-4 κολοκυθάκια
2-3 πιπεριές
3 πατάτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
ό,τι άλλο έχουμε από λαχανικά (πχ καρότα)
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά μαϊντανός ή βασιλικός

Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε κύβους. Οι κύβοι πρέπει να έχουν παρόμοιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Οι πιπεριές κόβονται στη μέση, ανάλογα με το μέγεθος και καθαρίζουμε τα σποράκια.

Τρίβουμε τις ντομάτες - εγώ τις χτύπησα στο multi.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα με το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ζεσταίνουμε μέχρι να μαραθούν.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.


On Pinterest!

On Instagram!