Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

3 μερίδες πρωτεΐνης καθημερινά = δυνατότεροι ηλικιωμένοι


Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ισορροπημένες ποσότητες πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαν περισσότερη μυϊκή δύναμη.


Οι ηλικιωμένοι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μυϊκή απώλεια, που οδηγεί σε αδυναμία και αυξημένο κίνδυνο για πτώσεις και κινητικά προβλήματα.
Ένας τρόπος να περιοριστεί η μυϊκή απώλεια καθώς μεγαλώνει κάποιος, είναι να λαμβάνει αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή του και σύμφωνα με ερευνητές του McGill University Health Centre στον
Καναδά, η ίση κατανομή της πρωτεΐνης στα 3 γεύματα της ημέρας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη μυϊκή μάζα και αυξημένη δύναμη στους ηλικιωμένους.
Ερευνητές εξέτασαν την ποσότητα πρωτεΐνης που κατανάλωναν και την κατανομή της κατά τη διάρκεια της ημέρας σχεδόν 1.800 υγιείς άνθρωποι- 827 άντρες και 914 γυναίκες, άνω των 67 ετών.
Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ισορροπημένες ποσότητες πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας  είχαν περισσότερη μυϊκή δύναμη σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν περισσότερη πρωτεΐνη στο μεσημεριανό γεύμα και στο δείπνο και λίγη ή καθόλου πρωτεΐνη στο πρωινό, Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.
πηγή:http://www.iatronet.gr/

Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν διάφορες συνθήκες -χορτοφαγία κτλ.- οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να καταναλώσουμε κρέας. Γι αυτό, σας συνιστώ να διαβάσετε μία παλαιότερη δημοσίευση όπου αναφέρω κάποιες τροφές οι οποίες επάξια αντικαθιστούν το κρέας. Θα βρείτε το άρθρο εδώ:https://stayperocha50.blogspot.gr/2017/06/6.html ( 6 εναλλακτικές πηγές πρωτείνης για όσους απέχουν από το κρέας και τα γαλακτοκομικά)

On Pinterest!

On Instagram!