Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ρεβυθοκεφτέδες (ή φαλάφελ) στο φούρνο. Τέλειο!!

Υλικά


500 γρ. ρεβύθια 
1 κρεμμύδι στο ρεντέ
1 σκ. σκόρδο
μαϊντανό
κίμινο
κόλιανδρο
λίγο πιπέρι καγιέν
αλατοπίπερο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο ελαιόλαδο
 
Τρόπος Παρασκευής:
Βάζω τα ξερά ρεβίθια να μουσκέψουν από το βράδυ, την επομένη τα βράζω για 60’ μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τα σουρώνω.
Χτυπάω στο μπλέντερ ή λιώνω με πηρούνι τα ρεβύθια. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθω σε μπιφτέκια. Αν είναι πολύ αραιή η ζύμη, προσθέτω φρυγανιά τριμμένη.
Διατηρώ το μείγμα στο ψυγείο μέχρι 2 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις και κατόπιν πλάθω τα φαλάφελ σε στρογγυλά μπιφτέκια (τους ρεβυθοκεφτέδες).
Τ’ αραδιάζω στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα, τα αλείφω λάδι  με το πινέλο πάνω κάτω, και τα ψήνω στον φούρνο (πάνω κάτω αντίσταση) στους 190°C για 30’ γυρίζοντας τα ενδιαμέσως, μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Σερβίρω τους ρεβυθοκεφτέδες όσο είναι ζεστοί μέσα σε ψημένες πίτες με  σάλτσα γιαουρτιού ή ταχινιού, συνοδευόμενα από φρέσκια σαλάτα.


On Pinterest!

On Instagram!