Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Σάλτσα ταχίνι

Υλικά
250 γρ. ταχίνι
150 ml χυμό λεμονιού σουρωμένο

2 σκ. σκόρδο λυωμένες
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λυωμένο σκόρδο με το αλάτι και το καγιέν ώστε να γίνει μια πάστα. Προσθέτουμε το ταχίνι ανακατεύοντας με πιρούνι και κατόπιν λίγο λίγο το λεμόνι χτυπώντας τη σάλτσα με το σύρμα των αβγών. Προσθέτουμε αν θέλουμε τον μαϊντανό.
 Ταιριάζει σε ρεβυθοκεφτέδες, όσπρια, πράσινες σαλάτες, σε λαχανικά βραστά ή στον ατμό και με ψάρι. 
Φτιάχνω αρκετή και την έχω στο ψυγείο σε βάζο, "σκεπασμένη" με λίγο ελαιόλαδο( όπως κάνουμε στον πελτέ)
Καλή όρεξη!! 


On Pinterest!

On Instagram!