Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Λάθη που κάνουμε καθώς μεγαλώνουμε


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χαιρόμαστε που μεγαλώνουμε. Εχουμε ισχυρή αίσθηση αυτού που είμαστε, συνειδητοποιούμε καλύτερα τους ανθρώπους και τις  καταστάσεις γύρω μας και έχουμε μία τεράστια εμπειρία που μας βοηθάει να αποφεύγουμε πλέον τα μεγάλα λάθη.
Βέβαια, όσο ζούμε μαθαίνουμε. Οπότε, αν κάτι από τα παρακάτω σας έχει διαφύγει, τώρα είναι η
ώρα να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας ή αντίθετα να το διώξετε από αυτήν. 
Ορίστε 8 λάθη που κάνουμε μεγαλώνοντας. Και ιδού και πως να τα διορθώσουμε:
Γυμναστική...ε;..χμμ....
Εάν γυμναζόμαστε, ξέρω ότι μπαίνουμε πλέον πολλές φορές στον πειρασμό να τα παρατήσουμε. Πόνοι στην μέση, στα γόνατα, στην πλάτη, μας φτάνουν στα όριά μας. Ή διαφορετικά, για τους ίδιους λόγους βρίσκουμε αφορμή να  μην ξεκινήσουμε ποτέ. Μέγα λάθος. Ακριβώς αυτοί οι λόγοι είναι που πρέπει να μας σπρώχνουν κυριολεκτικά στην άσκηση. Θα αποτρέψει μεγαλύτερα προβλήματα υγείας στα επόμενα χρόνια, την πρόσληψη βάρους, τις καρδιακές παθήσεις, την άνοια.
Τώρα, είναι η ιδανική στιγμή για να εκτιμήσουμε την αξία της γυμναστικής. Πισίνα, γιόγκα, βάδισμα,πιλάτες, άπειρες επιλογές μας περιμένουν να επιλέξουμε για να εντάξουμε στις εβδομαδιαίες ενασχολήσεις μας.
Δείτε εδώ https://stayperocha50.blogspot.gr/2017/10/blog-post_0.html όλες τις λεπτομέρειες για τα δημοτικά γυμναστήρια, τα οποία είναι μία εξαιρετική λύση για ελαφριά εκγύμναση, είναι κοντά μας -συνήθως- και είναι και πολύ οικονομικά.
Αλλάζουμε...ρότα
Για πολλά πολλά χρόνια, ακολουθούμε τις ίδιες διαδρομές. Στις μετακινήσεις  μας, στο ντύσιμό μας, στις συμπεριφορές μας, στην διαχείρηση των χρημάτων, στο στύλ της ζωής μας, δεν αλλάζουμε τίποτα απολύτως. Και σε μερικά από αυτά, μπορεί να έχουμε κατασταλλάξει κατόπιν ωρίμου σκέψεως όμως σε μερικά άλλα (πχ σε εκείνο το κούρεμα που κάνουμε ίδιο εδώ και τρείς δεκαετίες..) νομίζω πως ήρθε η ώρα να κάνουμε την επανάστασή μας και να αγκαλιάσουμε νέες ιδέες και τον ...καινούργιο μας εαυτό!
Υγεία; Ολα καλά;;
Την προσέχουμε; Αν μέχρι τώρα βάζαμε στο κάτω κάτω μέρος της λίστας το ραντεβού με τον γιατρό μας, σας έχω νέα. Ηρθε η ώρα να κοιττάξουμε τον εαυτό μας. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται από αμέλεια σε μικρά σημαδάκια που θα έπρεπε εγκαίρως να προσέξουμε. Λοιπόν, τηλέφωνο υπό μάλης, και προγραμματίζουμε ένα  τσεκ απ. Εστω και για τα βασικά. (Πίεση, χοληστερίνη, ζάκχαρο)
Να σημειώσω εδώ ότι εγώ που σας τα λέω αυτά, ομολογώ ότι είμαι με τους γιατρούς ότι το αλάτι  με τον καφέ. Δεν ταιριάζουμε καθόλου, καθόλου όμως... Παρόλα ταύτα, εδώ και λίγο καιρό, αποφάσισα να ασχοληθώ μαζι τους, έτσι ώστε να μην τους έχω στο κεφάλι μου χειρότερα, εξ αιτίας της αμέλειάς μου..
Αφιερώνουμε στον εαυτό μας χρόνο
Οσο κι αν είμαστε πνιγμένες στις υποχρεώσεις, οφείλουμε να κάνουμε διαλείμματα μέσα στην ημέρα αφιερωμένα εξαιρετικά σε μας και μόνο σε μας. Ενας καφές με μια φίλη...μια ώρα ανάγνωσης ενός αγαπημένου βιβλίου χουχουλιάζοντας τυλιγμένες με την αγαπημένη  μας κουβέρτα και απολαμβάνοντας μια κούπα τσαγάκι αρωματικό... ένα απολαυστικό αφρόλουτρο με άλατα, άντε, έστω ένα ντουζάκι με μία υποψία...spa ( εκλεκτό αφροντούς, μάσκα στα μαλλιά, μασάζ με ενυδατική μετά...).. κάτι θα βρούμε! Ας το βάλουμε στην καθημερινότητά μας, επιτέλους..
Αλήθεια, από ύπνο πως πάμε;
Οσο λιγότερο κοιμόμαστε τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ξέρω ότι η αυπνία συνδέεται σαν σύμπτωμα με την εμμηνόπαυση, όμως θα πρέπει να στραφούμε σε οτιδήποτε θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε τουλάχιστον 7 ωρες κάθε βράδυ. Διάβασμα, πρακτικά τύπου τσάι με βαλεριάνα και πασιφλώρα, ένα ζεστό ντους πριν, μια ζεστή αγκαλιά στο κρεββάτι...
Φροντίστε το, δεν είναι αστείο η έλλειψη ύπνου.
Δόντια
Οδοντίατρος...Μπρρρρ....Ευτυχώς Παναγία μου, δεν τον έχω χρειαστεί στην ζωή μου, παρά για δύο σφραγίσματα και μία εξαγωγή ενός ζωηρού και ατίθασου φρονιμήτη πριν από 15 χρόνια. Ομως τα τελευταία χρόνια πηγαίνω μια φορά το εξάμηνο για καθαρισμό και λεύκανση. Δεν έχω χειρότερο, από το κιτρίνισμα που επέρχεται στα δόντια μας με το πέρασμα των χρόνων. Ασε που τα χαλασμένα δόντια προκαλούν προβλήματα γενικότερα στην υγεία. Λοιπόν, φόβοι τέλος. Ο οδοντίατρος, οφείλουμε να γίνει ρουτίνα.
Φροντίδα μαλλιών, ρούχων, νέα εσώρουχα στην γκαρνταρόμπα μας. 
Δεν μπορεί να κυκλοφορούμε όπως πριν 25 χρόνια!! Εννοείται! Ειδικά το σουτιέν, πρέπει να είναι επένδυση.
Ανανέωση μακιγιάζ και καλλυντικών.
Αλλες κρέμες χρειαζόμαστε τώρα και άλλου είδους μακιγιάζ. Κι αυτό εννοείται!
Μην ξεχνάτε ότι τώρα αρχίζει η καινούργια μας ζωή. 
Με 💗Ελιάνα

On Pinterest!

On Instagram!