Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Λικέρ βύσσινο

Παρασκευάζεται μόλις σε 10' και είναι ένα υπέροχο κέρασμα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. (Εγώ βέβαια το κερνάω  με πάγο και το καλοκαίρι στους φιλοξενούμενους που έχω από το εξωτερικό και που τρελλαίνονται για κάτι τέτοιες σπιτίσιες γεύσεις!)


Υλικά
• 1 κιλό βύσσινο
• 1 κιλό κονιάκ
• 700 γρ. ζάχαρη
• 2 ξύλα κανέλα
• 4-5 γαρίφαλα



Εκτέλεση
1. Πλένετε το βύσσινο, αφαιρείτε τα  κοτσάνια και το αφήνετε στο σουρωτό να στραγγίξει.

2. Βάζετε το βύσσινο και τη ζάχαρη σε αλλεπάλληλες στρώσεις στο γυάλινο βάζο, κλείνετε καλά με το καπάκι και αφήνετε το βάζο στον ήλιο για 40 μέρες, ανακινώντας το 2-3 φορές σε αυτό το διάστημα, χωρίς όμως να ανοίξετε το καπάκι.

3. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κονιάκ και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και αφήνετε το βάζο για άλλες 30 μέρες στον ήλιο, ανακινώντας το απαλά 2-3 φορές.

4. Όταν το λικέρ είναι έτοιμο,το σουρώνετε περνώντας το από ένα σουρωτήρι του τσαγιού, που έχετε ντύσει με βαμβάκι.
5. Όσο πιο δυνατό είναι το κονιάκ που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο δυνατό θα γίνει το λικέρ.
Στην υγειά σας!!
Ελιάνα με 💗


On Pinterest!

On Instagram!