Υλικά
5 ντομάτες πολύ ώριμες, ψιλοκομμένες
5 μεγάλες πράσινες
πιπεριές
3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
¼ φλιτζ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
¼ φλιτζ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Ζάχαρη (στην μύτη του κουταλιού)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μέτριες στρογγυλές φέτες. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σωτάρουμε τα λουκάνικα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, κόβουμε τις πράσινες πιπεριές σε λωρίδες. Κόβουμε το ίδιο και τις πιπεριές Φλωρίνης Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τις πράσινες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να «κρατάνε» λίγο. Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές και ανακατεύουμε.
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μέτριες στρογγυλές φέτες. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σωτάρουμε τα λουκάνικα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, κόβουμε τις πράσινες πιπεριές σε λωρίδες. Κόβουμε το ίδιο και τις πιπεριές Φλωρίνης Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τις πράσινες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να «κρατάνε» λίγο. Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές και ανακατεύουμε.
ΣτΕ: Η γνήσια Πηλιορίτικη συνταγή είναι αυτή. Εγώ όμως την έχω φτιάξει και με σόγια, και επίσης προσθέτω πάντα και μελιτζάνες :)
Καλή όρεξη!!