Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Πώς να κάνετε πιο εύκολη τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση

Επειδή η εμμηνόπαυση φέρνει αλλαγές, πολλές από τις οποίες θα σας εκπλήξουν, δείτε πώς θα προετοιμαστείτε κατάλληλα. 
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αργούν να συνειδητοποιήσουν ότι η εμμηνόπαυση δεν είναι ζήτημα ημερών, αλλά… χρόνων. Η εμμηνόπαυση είναι μια μεγάλη περίοδος, στην οποία συμβαίνουν πολλές
και σημαντικές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε την μετάβαση…

Προσέξτε τι τρώτε
Μην μετράτε τις θερμίδες αναγκαστικά, αλλά προσέξτε πολύ τι καταναλώνετε. Ήρθε η ώρα να κάνετε ακόμα πιο υγιεινές επιλογές στην διατροφή σας, και να φροντίσετε το σώμα σας να έχει πάντα ενέργεια. Επιπλέον, ορισμένες τροφές πλέον μπορεί να μην είναι κατάλληλες για εσάς, συνεπώς προσέξτε και πώς αντιδρά ο οργανισμός σας σε ό,τι τρώτε.
Χαλαρώστε
Το στρες, η καθημερινότητα, τα social media, η δουλειά—όλα αυτά μας προκαλούν στρες, και πρέπει να μάθετε να το διαχειρίζεστε καλύτερα, καθώς κατά την εμμηνόπαυση ο οργανισμός σας είναι πιο ευαίσθητος.
Γυμναστείτε υπεύθυνα
Όπως είναι λογικό, δεν μπορείτε να γυμνάζεστε με την ίδια ένταση που γυμναζόσασταν δύο ή τρεις δεκαετίες πριν. Διαλέξτε προσεκτικά το είδος γυμναστικής που επιθυμείτε, πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές και μεθόδους, και φροντίστε το σώμα σας άφοβα.
Προσοχή στην ισορροπία
Από την μέση ηλικία και μετά, χάνουμε την αίσθηση της ισορροπίας μας σταδιακά. Συνεπώς, μια καλή ιδέα για να αποφύγετε τις πτώσεις είναι να τονώσετε τον οργανισμό σας με δραστηριότητες όπως η yoga ή το Τάι Τσι, αλλά και να αδειάσετε τον χώρο που μένετε από περιττά πράγματα, που αυξάνουν τον κίνδυνο πτώσης.
Χτίστε δυνατές σχέσεις
Αν έχετε παιδιά, είναι αρκετά πιθανό σε αυτή την ηλικία να ετοιμάζονται να φύγουν από το σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα νιώθετε μοναξιά. Πόσο μάλλον, το να έχετε έναν υγιή κύκλο φίλων θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στο να αισθάνεστε καλύτερα.
Κοιμηθείτε καλά
Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο σε αυτή την περίοδο της ζωής τους, λόγω εξάψεων, αλλά και αϋπνίας ή προβλημάτων στην αναπνοή. Φροντίστε το υπνοδωμάτιο να είναι σκοτεινό, να φοράτε ελαφριά ρούχα, και να διατηρείτε τον χώρο δροσερό. Επίσης, αποφύγετε την καφεΐνη, τα μεγάλα γεύματα και το αλκοόλ πριν τον ύπνο.

On Pinterest!

On Instagram!