Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Πεντανόστιμες σπιτικές μπάρες δημητριακών για την... λιγούρα της νηστείας



(Υποτίθεται ότι είναι νηστήσιμα. Υποτίθεται ότι στην νηστεία τρώμε λίγο. Υποτίθεται ότι γι αυτό τα φτιάχνουμε, για να τα τρώμε (ένα τεμάχιο την φορά) και έτσι να χορταίνουμε και να μην πεινάμε και να νηστεύουμε πιο εύκολα. Υποτίθεται. ...  Εμένα τα 12 τεμάχια δεν μου κρατάνε ούτε τρεις μέρες... Αρα...υποτίθεται ότι νηστεύω... 😟 😉)

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι 
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού δημητριακά διάφορα (βρώμη κτλ)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού  σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά φρούτα
  • λίγα φυστίκια Αιγίνης ή καρύδια ή ότι άλλο σας αρέσει, ψιλοκομμένα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • στην μύτη του κουταλιού γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 γλιτζάνι του τσαγιού ηλιόσπορους καθαρισμένους

Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό και διαλύουμε με ένα σύρμα σε αυτόν την καστανή ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι.
Προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα κ το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα δημητριακά, τους ηλιόσπορους ,τους ξηρούς καρπούς κ τα φρούτα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αν το μείγμα μας είναι νερουλό προσθέτουμε επιπλέον δημητριακά.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μας. Προσέχουμε η στρώση που θα δημιουργήσουμε να έχει πάχος 2 εκατοστά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς (βάζουμε το ταψί στη μεσαία σκάλα του φούρνου) για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κατόπιν, το κόβουμε σε 12 κομμάτια. Τυλίγουμε τις μπάρες με διάφανη μεμβράνη για να μπορούμε να τις έχουμε μαζί μας παντού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!