Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Οι συνήθειες που βλάπτουν τη μέση μαςΜήπως προκαλούμε καθημερινά μεγάλο κακό στη μέση μας, απλά και μόνο επειδή έχουμε μερικές… κακές συνήθειες;
Όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή πόνο στην μέση. Μπορεί να φταίει η κακή στάση του σώματος, αλλά και ένα σωρό ακόμα παράγοντες. Μήπως όμως ορισμένες καθημερινές συνήθειες προκαλούν
μεγαλύτερο κακό στην μέση μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε;
Το καμπούριασμα
Αν κάθεστε με την πλάτη σας καμπουριασμένη, με τον καιρό η φυσική καμπύλη της σπονδυλικής σας στήλης θα αλλάξει, και θα προκαλέσει φθορές στους δίσκους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα, όπως και άλλα προβλήματα.
Τα πολλά γλυκά
Ναι, καλά διαβάσατε. Όσο περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα καταναλώνουμε, και όσο περισσότερη ζάχαρη, προκαλούνται φλεγμονές στον οργανισμό.
Το λάθος στρώμα
To στρώμα που κοιμάστε πρέπει να είναι αρκετά σκληρό για να στηρίζει την μέση σας, αλλά και αρκετά μαλακό για να ταιριάζει το σώμα σας.
Κοιμάστε ανάσκελα
Για κάποιους ανθρώπους, αυτή η στάση στον ύπνο μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στην μέση, ή ακόμα και να τον προκαλέσει. Και επειδή είναι δύσκολο να αλλάξετε την στάση που κοιμάστε, δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια τυλιγμένη πετσέτα κάτω από την μέση σας, για να διατηρείται η φυσική στάση του σώματος. Βέβαια, αυτό είναι σαφώς προτιμότερο από το να κοιμάστε μπρούμητα, καθώς αυτή η στάση είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσει προβλήματα στην μέση.
Η καθιστική ζωή
Αν είστε καθισμένοι όλη την μέρα, ασκείται απίστευτη πίεση στους μύες της μέσης, του λαιμού και της σπονδυλικής στήλης. Καθίστε με την πλάτη σας ίσια, σε μια καρέκλα που να σας στηρίζει καλά.
Η έλλειψη γυμναστικής
Αν δεν γυμνάζεστε τακτικά, οι πιθανότητες να υποφέρετε από πόνους στην μέση είναι μεγάλες. Η σπονδυλική στήλη χρειάζεται δυνατούς μύες γύρω της, για να λαμβάνει την κατάλληλη στήριξη. Συνδυάστε αερόβια άσκηση, όπως περπάτημα ή κολύμβηση, με ασκήσεις με βάρη.
Το κάπνισμα
Οι καπνιστές υπολογίζεται πως αντιμετωπίζουν τριπλάσιο κίνδυνο για πόνους στην μέση. Αυτό συμβαίνει επειδή το κάπνισμα περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στους δίσκους.
Η υπερφαγία
Τα περιττά κιλά ασκούν μεγάλη πίεση στα οστά και στους μύες της μέσης, ειδικά αν πάρουμε κιλά πολύ απότομα.
Τα ψηλά τακούνια
Αν φοράτε τακτικά ψηλοτάκουνα παπούτσια, οι μύες της μέσης σας αναγκάζονται να δουλεύουν υπερωρίες, και δέχονται τρομακτική πίεση. Προσπαθήστε να τα αποφεύγετε, και φορέστε τα μόνο όταν είναι ανάγκη.

πηγή:www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!