Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Κρασί ή γυμναστήριο για μακροζωία;Η μπύρα και το κρασί έχουν καλύτερα οφέλη στην υγεία σε σχέση με την άσκηση, όσον αφορά τη μακροζωία.
Μελέτη έδειξε ότι άνθρωποι που έπιναν περίπου 2 ποτήρια κρασί την ημέρα είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου σε σχέση με όσους απείχαν.
Το παραπάνω προέκυψε από έρευνα του University of California με επικεφαλής την Claudia Kawas.
Μετά από μελέτη 1.700 ανθρώπων, φάνηκε ότι άνθρωποι που έπιναν περίπου 2 ποτήρια κρασί την ημέρα είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου σε σχέση με όσους απείχαν, αλλά συμμετέχοντες που ασκούνταν 15-45 λεπτά την ημέρα μείωναν τον κίνδυνο κατά 11%.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν νευρολογικές, νευροψυχολογικές και νοητικές εξετάσεις στους συμμετέχοντες, κάθε 6 μήνες, σε κλινική. Απέκτησαν επίσης στοιχεία για τη διατροφή, τις δραστηριότητες, το ιατρικό ιστορικό και τα φάρμακα, όπως και άλλους παράγοντες σχετικούς με την υγεία των συμμετεχόντων.
Η Kawas θεωρεί ότι η μέτρια κατανάλωση  αλκοόλ επιμηκύνει τη ζωή. Ακόμα και όσοι ήταν ελαφρώς υπέρβαροι αλλά όχι παχύσαρκοι είχαν 3% μειωμένες πιθανότητες πρόωρου θανάτου σε σχέση με ανθρώπους φυσιολογικού βάρους ή λιποβαρείς.
Η κατανάλωση περίπου 2 φλιτζανιών καφέ την ημέρα μείωσε τον κίνδυνο κατά 10% σε σχέση με όσους δεν έπιναν.
Όσοι περνούσαν 2 ώρες την ημέρα με ένα χόμπι είχαν περίπου 21% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.
Η ερευνήτρια δήλωσε ότι το 40% των ανθρώπων ηλικίας 90 και άνω υποφέρει από άνοια και σχεδόν το 80% από αναπηρία. Μεταξύ όσων έχουν άνοια, οι μισοί δεν έχουν αρκετή νευροπαθολογία τον εγκέφαλο που να εξηγεί τη νοητική απώλεια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!