Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Τι δεν είναι κομψό να φοράμε καθώς μεγαλώνουμε




Συμβαίνει και τον χειμώνα, αλλά πιο πολύ τώρα το καλοκαίρι που όλα είναι πιο φανερά, να διαπράττονται καθημερινά εγκλήματα στον τρόπο που οι κυρίες πρέπει να ντυνόμαστε.
Είμαστε πιο εκτεθειμένες το καλοκαίρι. Αυτή είναι και η παγίδα. Είναι, ταυτόχρονα, και η πιο καλή
εποχή να ξεχωρίσεις το κορίτσι από την κυρία. Δεν μπορείς να βάλεις το ίδιο μαγιό που φορούσε στο Λύκειο. Ακόμα κι αν σου κάνει, θα έχει μια όψη κοριτσίστικη. Είσαι lady πια, μερικά πράγματα οφείλουν να αλλάζουν. Οφείλεις να τα αφήσεις πίσω σου. Να προχωρήσεις. Να προσαρμόσεις την γκαρνταρόμπα σου, αλλά κυρίως τους καλούς τρόπους ντυσίματος στην ηλικία σου. Κι αυτό, δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι κάποια μπορεί να νιώθει 20 στα 40.
Στα σαράντα, όμως, δεν θα φορέσει το σορτσάκι με τον μισό ποπό έξω; Θα το κατεβάσει λίγο.
Δεν θα πάει με το μαγιό στη δουλειά κι απέξω ένα ριχτό φόρεμα, επειδή σήμερα κάνει ζέστη. Όχι. Με τίποτα. Σκανάροντας μια εμφάνιση Κυρίας με Κ κεφαλαίο, τσεκάροντας την από την κορυφή μέχρι τα νύχια καλό είναι να ακολουθεί τις παρακάτω συμβουλές.
Δεν μπορείς να φοράς σαγιονάρες, πέδιλα ή τσόκαρα και να μην έχεις περιποιηθεί τα νύχια σου. Αν δεν έχεις λεφτά για πεντικιούρ, να το κάνεις μόνη σου. Δεν χρειάζεται και πτυχίο αισθητικής!
Απαγορεύεται να βάζεις ξώφτερνα και γενικά να έχεις τις πατούσες σου και τις φτέρνες σου σε δημόσια θέα, εάν πρωτίστως δεν έχεις πάρει μια ξύστρα να αφαιρέσεις όλα τα νεκρά κύτταρα από τα άκρα ποδαράκια σου. Μα είναι δυνατόν;
Σε έχουν τσιμπήσει κουνούπια; Ωραία, σήμερα που είναι κόκκινα κι ίσως τα έχεις ξύσει και ερεθίσει να βάλεις μια μακριά φούστα, ένα μάξι φόρεμα, ένα παντελόνι. Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει τα πόδια μιας κυρίας φαγωμένα από πετούμενα.
Θέλω να πιστεύω ότι ξυρίζεστε το καλοκαίρι και δεν είστε μέλος κάποιας οργάνωσης που λέει ότι η θηλυκότητα δεν επηρεάζεται από την τρίχα. Το θεωρώ δεδομένο ότι σε περίπτωση που όντως πιστεύετε σε κάτι τέτοιο να το εκφράζεται καθημερινά σε κάποιο μοναστήρι (έχουμε πολλά στη Ελλάδα) με προσευχή από το πρωί μέχρι το βράδυ, διαφορετικά αν βαριόμαστε να κόψουμε τις τρίχες με όποιο τρόπο, και είναι πολλοί εκείνοι που μας παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία πια, φοράτε κάτι από τα παραπάνω. Κάτι μακρύ!

Αν δεν μπορείτε να περπατήσετε με ψηλοτάκουνα, καλύτερα να κάνετε προπόνηση στο σπίτι. Είναι αντιαισθητικό μια κυρία να περπατάει πάνω σε τακούνια, λες και είναι ο Καραγκιόζης. Σαν να περιμένει τον Σπαθάρη να προκαλέσει τον επόμενο διασκελισμό ή σαν να περπατά σε ναρκοπέδιο. Κάποιοι το ονομάζουν και αλογίσιο βηματισμό, αλλά δεν ακούγεται ωραία, οπότε θα μείνω στο θέατρο σκιών. Βάλε φλατ παπούτσια. Τόσα υπάρχουν. Προσπάθησε το στο σπίτι και όλα θα πάνε καλά στην επόμενη δημόσια εμφάνισή σου. Μην γελοιοποιείσαι.
Με σαγιονάρα, δεν θα πας μπροστά στη δουλειά.
Αυτό με το στρινγκ; Μα ακόμα στο γυμνάσιο πάτε που το θεωρούσαμε (ίσως) σέξι. Να βγαίνει το εσώρουχο πάνω από το παντελόνι; Και κάτι ακόμα: Δεν σας κόβει;
Άμα έχουμε κιλάκια στην περιφέρεια και την μέση δεν τα πιέζουμε με ζώνη. Τα αφήνουμε ελεύθερα να εκφραστούν σε ένα άνετο παντελόνι ή φούστα και δεν τα καταπιέζουμε περιμένοντας μετά από συνεχή ασφυξία να εξαφανιστούν. Τα καλύπτουμε.
Δεν βάζουμε ποτέ κροπ τοπ αν δεν έχουμε ωραία κοιλιά. Τι δεν καταλαβαίνετε; Δεν είναι ρατσιστικό. Δεν είναι ρατσιστικό. Είναι θέμα σεβασμού στον θεατή. Πώς να το κάνουμε; Επειδή η μόδα έφερε τα κροπ τοπ να τα παντρευτούμε όλες; Όχι.
Αν δεν σου πάει κάτι να αντισταθείς. Να μην είσαι πρόβατο. Όλοι  στο ίδιο μαντρί. Επιλογές υπάρχουν.
Δεν βάζεις και μίνι άμα η κυτταρίτιδα κάνει πάρτι στους τετρακέφαλους και δικέφαλους σου. Ε, μα. Τι σκεφτήκατε; Τα πάχη μου, τα κάλλη μου; Άλλα ρούχα είναι ραμμένα για λεπτές με ωραία πόδια, άλλα για εκείνες που δεν έχουμε ωραία πόδια.
Αν δεν έχεις κάνει αποτρίχωση στο μπικίνι, να κάνεις πριν βγεις στην αμμουδιά. Διαφορετικά φόρεσε μαγιό σορτσάκι.
Αν δεν έχεις ξυρίσει τις μασχάλες σου να μην τις αφήσεις σε κοινή θεά. Να φορέσεις κοντομάνικο.
Προς Θεού, να πετάξετε όλα αυτά τα σουτιέν που έχουν και καλά ένα τύπου πλαστικό, διάφανο ξέρω κι εγώ πώς λέγεται κούμπωμα και σου επιτρέπει να φοράς εξώπλατο με αυτό. Δηλαδή, δεν υπάρχουν ωραιότεροι στηθόδεσμοι αν πρέπει σώνει και καλά να βάλεις έναν; Δεν υπάρχουν σουτιέν με χρώματα, λουλούδια και καρτούν; Ακόμα καλύτερα, να μην το βάλετε καθόλου. Αν δεν μπορείτε, επίσης, να βολέψετε το στήθος σας μέσα σε μια μπλούζα που δεν είναι ραμμένη για το  size σας, ε μην την βάλετε! Επιλογές υπάρχουν πολλές.
Τα διάφανα μπλουζάκια και πουκάμισα δεν είναι για τους χώρους εργασίας.
Ούτε τα φορέματα που θυμίζουν νυχτικό. Αυτά τα πολύ λεπτά; Αυτά. Όχι αυτά στο σπίτι ή στην παραλία (και πολύ τους είναι).
Έχετε μπρατσάκια; Όχι για τη θάλασσα. Αυτά τα λιπάκια στο τρικέφαλο στα χέρια, στον Γιαννάκη που λέει και η Μαριέτα Χριστοπούλου και επιμένετε να φοράτε τιραντάκι. Ζεσταίνεστε; Μόνο εσείς ζεσταίνεστε; Πολλές άλλες. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το κιλό λίπους που κρέμεται κάτω από το ποντίκι σας δεν του επιτρέπεται να κυματίζει κουνώντας μια βεντάλια. Είναι άσχημο. Πώς να το κάνουμε. Μόνο η Έλλη δικαιούται να βγάζει τα μπράτσα της έξω!
Έχετε πλούσιο στήθος. Μπράβο. Συγχαρητήρια, δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε. Εκτός από την περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε ένα κομμάτι αυτού στους απέναντι ή τους διπλανούς σας καλό είναι ένα μεγάλο μέρος του να αναπαύεται κάτω από μία ωραία μπλούζα, φόρεμα ή σακάκι. Μην βιάζεστε, δεν σας είπα εγώ να το κρύψετε. Προς Θεού! Είναι ωραίο το μεγάλο στήθος. Είναι σέξι. Απλά δεν είναι ωραίο να το προβάλλετε πρωτίστως από όλα όσα άλλα διαθέτετε.
Τα σακάκια που σας είναι στενά στα μανίκια και κάνουν σούρες καλό είναι να τα αφήσετε στην άκρη μέχρι να σας μπαίνουν ή να τα χαρίσετε αν για παραπάνω από τρία χρόνια σας στενεύουν.
Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τη μόδα, αλλά αν κάτι έχει παλιώσει ή αν το σώμα σας έχει αλλάξει καλό είναι να το ξεπερνάτε.
Το ίδιο φυσικά ισχύει κι αν ένα σακάκι σας είναι μικρό.

Αν δεν έχετε λεφτά να κάνετε τη ρίζα των μαλλιών σας, να φορέσετε ένα καπέλο. Μια κορδέλα, μια στέκα, ένα κόσμημα, ένα τουρμπάνι, μια κουκούλα, ένα στεφάνι, ένα μαντήλι, έναν φερετζέ. Κάτι που να μην δείχνει ότι εδώ και δύο μήνες δεν είχατε την ώρα, τη διάθεση, τα χρήματα ώστε να βάψετε όλα τα μαλλιά σας το χρώμα που εσείς έχετε επιλέξει και καμία σχέση δεν έχει με το φυσικό σας.
Αν δεν ξέρετε να βάφεστε, α, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Τόσα κείμενα, τόσες χιλιάδες λέξεις καθημερινά, παντού, αναφέρονται σε τρόπους μακιγιάζ. Μην φοράτε κραγιόν, ρουζ και σκιές σαν να πρόκειται να βγείτε ως κλόουν σε πάρτι.
Το να ξέρεις ποιο είναι το σώμα σου είναι πάντα το ζητούμενο στη μόδα, my ladies!
πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!