Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Πρασοσέλινο αυγολέμονο



Υλικά
  •  2½ κιλά πράσα, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 μέτριες σελινόριζες κομμένες σε χοντρά κομμάτια

  • 4 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα σε λεπτές φέτες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 250 ml ζωμό από σπιτικό μίγμα βοτάνων για σάλτσα  (Πως θα το φτιάξεις: δες εδώ: https://stayperocha50.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html ) ) ή  250 ml νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
  • οι κρόκοι από 2 αυγά 
  •  χυμός από 1½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 50 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα πράσα με 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού για περίπου 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε (κρατάμε το υγρό) και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με τη σελινόριζα, τα καρότα, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και 250 ml aπό το υγρό που κρατήσαμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα σέλινου και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε την κατσαρόλα κ περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο που έχουμε ετοιμάσει. Ξαναβάζουμε στην φωτιά (σβυστό το μάτι) και πολύ μαλακά ανακατεύουμε το φαγητό.
Σερβίρουμε με φέτα και φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή όρεξη!😊 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!