Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Λεμονάδα σπιτική με τα χεράκια μας


Τώρα που τα λεμόνια αφθονούν, φτιάχνουμε λεμονάδα με τα χεράκια μας!!

Υλικά
500 ml φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού
500 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml νερό βρύσης ή ανθρακούχο (ό,τι προτιμάτε)


Εκτέλεση
  • Ξύνουμε την κίτρινη φλούδα από δύο λεμόνια σε μια κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση)
  • Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή για 10 λεπτά το πολύ
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά 
  • Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι
  • Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα
  • Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο
  • Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό
  • Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια

TIPS: Ταιριάζει λίγος δυόσμος μέσα στο ποτήρι και μια φετούλα λεμόνι!

Καλή επιτυχία!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!