Τώρα που τα λεμόνια αφθονούν, φτιάχνουμε λεμονάδα με τα χεράκια μας!!
Υλικά
500 ml φρεσκοστυμένο
χυμό λεμονιού
500 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml νερό βρύσης ή ανθρακούχο (ό,τι προτιμάτε)
500 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml νερό βρύσης ή ανθρακούχο (ό,τι προτιμάτε)
Εκτέλεση
- Ξύνουμε την κίτρινη φλούδα από δύο λεμόνια σε μια κατσαρόλα
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση)
- Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή για 10 λεπτά το πολύ
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι
- Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα
- Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο
- Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό
- Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια
TIPS: Ταιριάζει λίγος δυόσμος μέσα στο ποτήρι και μια φετούλα λεμόνι!
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.