Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

"Γράμμα στον εαυτό μου". Από τον Στέφανο Ξενάκη


(Ευαγγέλιο τα λόγια σου Στέφανε...)                                                                                                                                                                                                                    

  Σου γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.
Φέτος, θα είμαι πιο κοντά σου. Θα σε προσέχω πιο πολύ. Θα σε αγαπάω πιο πολύ.
Μαζί θα περπατάμε ή θα τρέχουμε τα πρωινά ή τα βράδια, ή όποτε εσύ γουστάρεις. Ζωή είναι η κίνηση. Θα την κάνουμε είτε έχουμε παρέα, είτε δεν έχουμε.
Μου αρέσει κι όταν δεν έχουμε παρέα. Με κάνει να νιώθω πιο κοντά σου. Φέτος θέλω να περνάμε
πιο πολύ χρόνο οι δυο μας. Να σκεφτόμαστε, να συζητάμε, ή απλά να κωλοβαράμε. Να ανοίγουμε λιγότερο την τηλεόραση και τo FB.
Θα προσέχουμε πιο πολύ τι τρώμε. Θα τρώμε πιο υγιεινά, πιο σωστά πιο συνετά. Αλλά θα τις κάνουμε και τις γουρουνιές μας. Δεν θέλω να γίνουμε σπασικλάκια.
Θα γράφουμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα, τους στόχους μας, τα προβλήματά μας. Το χαρτί είναι το πλάνο μας, η ζωή μας, το σχέδιό μας. Θα σε πάω στο πιο όμορφο βιβλιοπωλείο να σου πάρω το ωραιότερο τετράδιο. Λεύκωμα το λέγαμε μικροί.
Φέτος θα εστιάζω στις νίκες σου, στα καλά, σου, στις επιτυχίες σου, στα ταλέντα σου κι αδερφάκι μου έχεις μπόλικα. Θα σου χαμογελάω όταν σε αντικρύζω στον καθρέφτη. Δεν θα κολλάω στις ατέλειες και τα παχάκια σου. Αρκετά χρόνια το έκανα.
Θα διαβάζουμε όμορφα βιβλία, αυτοβιογραφίες, θα παρακολουθούμε ομιλίες και σεμινάρια. Θα βλέπουμε ντοκιμαντέρ, θα σε πηγαίνω σινεμά, θέατρο. Δεν θα περνάει μέρα που να μη γινόμαστε καλύτεροι.
Θα κάνουμε παρέα με αξιόλογους ανθρώπους, με ανοιχτά μυαλά, που την ψάχνουν, που θέλουν να πάνε τη ζωή τους μπροστά, που θέλουν να βοηθήσουν τους γύρω τους, τον κόσμο ολόκληρο. Τέτοιους θέλουμε στη ζωή μας.
Θα σε στηρίζω να λες τα ΌΧΙ σου, και τα ΝΑΙ σου. Θα το κάνω ακόμα κι όταν η φωνή σου τρέμει, κι όταν δεν σε βαστάνε τα πόδια σου. Θα σου κρατάω το χέρι σφιχτά όταν φοβάσαι. Θα σε αγαπάω όταν φοβάσαι. Ίσως τότε, ακόμα περισσότερο.
Θα βιαζόμαστε λιγότερο. Θα παίρνουμε το χρόνο μας. Θα βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό όταν πρόκειται για τα σημαντικά. Θα τιμάω κάθε σου επιλογή, ακόμα και την πιο ασήμαντη. Καμιά δεν είναι ασήμαντη.
Θα ξοδεύουμε πιο συνετά τα λεφτά μας. Πρώτα θα επενδύουμε και μετά θα καταναλώνουμε. Θα βάζουμε κάτι στην άκρη κάθε μήνα ακόμα κι αν είναι 50 ευρώ, ακόμα κι αν είναι 10. Θα αδειάσουμε τις ντουλάπες και θα ελαφρύνουμε τις κάρτες.
Θα ταξιδεύουμε περισσότερο. Ακόμα κι αν δεν έχουμε λεφτά. Κάθε μέρα είναι ταξίδι. Το ταξίδι είναι μέσα μας.
Θα τα δίνουμε όλα σε ό,τι κι αν κάνουμε. Θα σου ψήνω τον καφέ σα να ήσουν η Βασίλισσα της Αγγλίας. Είσαι πολύ σημαντικός για μένα. Δεν θα σε κρίνω από το αποτέλεσμα. Μόνο από την προσπάθεια. Για την ακρίβεια δεν θα σε κρίνω. Μόνο θα σε αγαπάω.
Στο υποσχέθηκα. Φέτος θα σε αγαπάω. Και θα σε αποδέχομαι. Και θα σε στηρίζω. Σαν τη μάνα το παιδί.
Φέτος θα είμαι το φιλαράκι που πάντα ήθελες.
Και κάτι τελευταίο.
Και τίποτα από αυτά να μην κάνεις εγώ θα σε αγαπάω.
Πάντα θα σε αγαπάω.
Είσαι Εγώ.
Στέφανος Ξενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!