Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ντοματάκια στην κατάψυξη για νόστιμο χειμώνα



Το πιο απαραίτητο από τα καλοκαιρινά λαχανικά στα χειμωνιάτικα μαγειρέματα είναι, κατά τη γνώμη μου, οι ντομάτες.Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους διατήρησης, συνηθίζεται πολύ και η συντήρησή τους στην κατάψυξη. Η ευκολία, ο ελάχιστος χρόνος που
απαιτείται για την προετοιμασία και το πολύ καλό αποτέλεσμα στη χρήση κάνουν αυτόν τον τρόπο πολύ δημοφιλή.
Συνηθίζω να τις καταψύχω για πολύ συγκεκριμένους λόγους: α) η κατάψυξη προσφέρεται ακόμη και για 2-3 ντομάτες που έχουν παραωριμάσει β) οι συσκευασίες της κατάψυξης είναι πολλών χρήσεων  γ) τελειώνω την προετοιμασία σε ελάχιστο χρόνο δ) καταψύχω πολτό αλλά και ολόκληρες ντομάτες ή ντοματάκια. Έτσι έχω πάντα και κατεψυγμένες ντομάτες ή πολτό ντομάτας.Φέτος αντικατέστησα τα κλασικά σακουλάκια με ποτηράκια μιας χρήσης. Είναι πιο βολικά, χωρούν πάνω κάτω 200 +/- 20 gr και δεν κολλάνε μεταξύ τους όπως τα σακουλάκια. 
ΥΛΙΚΑ
Ντοματάκια
Ποτηράκια μιας χρήσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια αφενός για να ελέγξουμε το εσωτερικό τους, αφετέρου για να διευκολύνουμε το άλεσμά τους. Τις χοντροαλέθουμε λίγες-λίγες. Με μια κουτάλα της σούπας γεμίζουμε τα ποτηράκια μας και τα καλύπτουμε με κομματάκια μεμβράνης.







Βάζουμε τα ποτηράκια όρθια στην κατάψυξη να στερεοποιηθούν. Όταν στερεοποιηθούν, μπορούμε να τα «στριμώξουμε» ή να βάλουμε το ένα πάνω στο άλλο για εξοικονόμηση χώρου. Όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε όπως είναι στην κατσαρόλα μας τον κατεψυγμένο πολτό.
Με 💓 Ελιάνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!