Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Τι προσέχουμε στις σχολικές τσάντες των παιδιών στο δημοτικό.




από Αλεξάνδρα Κεντρωτή
Σε λίγες μέρες, μικροί και μεγάλοι θα τρέξουν στα καταστήματα να αγοράσουν τσάντες, κασετίνες, τετράδια και μολύβια για τη νέα σχολική χρονιά! Πριν, όμως, επιλέξετε τα σχολικά του παιδιού σας, βεβαιωθείτε πως αυτά που θα αγοράσετε δεν θα είναι μόνο καλαίσθητα και συμβατά με τις
προτιμήσεις των μικρών μας φίλων, αλλά θα είναι πρακτικά και βολικά.
Ιδιαίτερα στις σχολικές τσάντες των μαθητών του δημοτικού, οι οποίες είναι κατά κοινή ομολογία πολύ βαριές και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά ακόμα και στην σπονδυλική τους στήλη, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί.
Τι πρέπει να προσέξετε στην εφαρμογή και τη επιλογή της σχολικής τσάντας
  • Το βάρος της σχολικής τσάντας, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του σωματικού βάρους του παιδιού. Αυτό σημαίνει για ένα παιδί 6-8 ετών το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία κιλά.
  • Παρόλο που το παιδί μπορεί να προτιμά την τσάντα που κρέμεται στον ένα ώμο, περάστε τα λουριά και στους δύο ώμους για σωστή κατανομή του βάρους.
  • Χρησιμοποιήστε όλες τις τσέπες της σχολικής τσάντας ώστε να μοιράσετε το βάρος.
  • Επιλέξτε τσάντες με με ροδάκια (trolley) για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, αφού συνήθως οι σχολικές τάξεις βρίσκονται στο ισόγειο.
  • Αργότερα, όταν τα παιδιά χρειάζεται να ανέβουν σκάλες και έτσι κι αλλιώς έχουν διαφορετικά και πιο εφηβικά γούστα, διαλέξτε τσάντες με σκληρή επένδυση στην πλάτη και λουριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!