Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Διακοπές και εθελοντισμός μαζί: Για ενήλικες 50+



Η ΕΛΙΞ διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες 50+ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επιθυμούν να συνδυάσουν στις διακοπές τους τα στοιχεία τουρισμός, αναψυχή, επιμόρφωση, άσκηση, εθελοντική προσφορά. Οι δράσεις προσφέρουν στους συμμετέχοντες ένα ευρύ πεδίο
δυνατοτήτων για επαφή με τη φύση, άσκηση και επιμόρφωση, παράλληλα με εθελοντική προσφορά, ένα στοιχείο που θα προσδώσει μια διαφορετική ταυτότητα στο πρόγραμμα και αποτελεί ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.
Συμμετοχή
Ομάδες 10 έως 12 ατόμων από διάφορες χώρες, θα συμμετέχουν σε ένα πολύπλευρο πολιτιστικό πρόγραμμα για 10 μέρες, ένα συνδυασμό αναψυχής με την εθελοντική προσφορά. Τις ομάδες καθοδηγούν 2 συντονίστριες.
Πού – Πότε
Στην Τήνο και την Αρχαία Ολυμπία, Απρίλιο και Μάιο του 2020.
Πρόγραμμα
Δραστηριότητες γνωριμίας της ομάδας με την περιοχή, εκδρομές, ασκήσεις ενδυνάμωσης και ομαδικά εργαστήρια, ξεναγήσεις, καθώς και δράσεις εθελοντικής προσφοράς σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Διαμονή
Σε ξενώνες και ξενοδοχεία, με πλήρη διατροφή. Οι ομαδικές δράσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.
Πόσο
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει έξοδα διαμονής και διατροφής, όλες τις δράσεις που πλαισιώνουν το πρόγραμμα (εκδρομές, ομιλίες, εθελοντική εργασία, ασκήσεις ενδυνάμωσης, ομαδικές δραστηριότητες και εργαστήρια αυτογνωσίας, ξεναγήσεις κ.α.) καθως και ασφάλιση για ατύχημα.
Γιατί
Οι δράσεις αυτές ανταποκρίνονται στην ανάγκη των ανθρώπων να δραστηριοποιηθούν σε κάτι διαφορετικό στις διακοπές τους, προσφέροντας μέρος του ελεύθερου χρόνου τους σε έργο κοινωνικής προσφοράς σε μια τοπική κοινωνία.
Διοργάνωση
Τα προγράμματα διοργανώνονται από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛΙΞ, η οποία προωθεί την εθελοντική προσφορά από το 1987, σε δράσεις με κοινωνικό αντίκρισμα. Οι εθελοντικές δράσεις της ΕΛΙΞ προσφέρουν στους συμμετέχοντες δυνατότητες προσωπικής ανάπτυξης μέσα από τη συμμετοχή τους στα κοινά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
  • στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Βερανζέρου 15, ΤΚ-10677 Αθήνα,
  • στο τηλέφωνο 210 38 25 506
  • στο e-mail: elix@elix.org.gr
  • στην ιστοσελίδα: www.elix.org.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!