Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Ερευνα: Πως θα περιγράφατε με λίγες λέξεις την ηλικία σας;

(φωτο: web)


Πώς θα περιγράφατε ότι είστε 50 + ετών σε 1 έως 4 απλές λέξεις; Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσα προχθές σε μια γυναικοπαρέα. Και που αποφάσισα να μεταφέρω εδώ, στην “κοινότητα” που έχει δημιουργήσει το blog μας.
Γιατί με λίγες λέξεις; Ισως, γιατί οι πιο σύντομοι ορισμοί είναι συχνά και οι πιο δύσκολοι να δοθούν, όμως είναι πιο εύκολο να περικλείσουν την ουσία και να μεταδοθούν.
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι σημαντική πιστεύω,τόσο για τις μεγαλύτερες όσο και για τις νεότερες γυναίκες. Οι μεγαλύτερες μπορούμε να μεταδώσουμε στις νεότερες την ελπίδα και την αισιοδοξία δεδομένου ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια  υπήρχε η πεποίθηση ότι η γήρανση είναι κάτι που πρέπει να φοβάται κανείς. Μόλις πρόσφατα αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι η εποχή που ξεκινάει μετά τα 50 είναι πραγματικά εκπληκτική. Μπορεί να έρχονται αναπόφευκτα κάποιοι πόνοι, κυρίως μετά τα 60, όμως οι περισσότερες γυναίκες σε αυτές τις ηλικίες λένε ότι ζουν την καλύτερη περίοδο της ζωής τους. Πλέον, η συμπεριφορά μας δεν επηρεάζεται από το τι περιμένουν οι άλλοι από εμάς. Εχουμε επιλέξει να ζούμε με τον δικό μας τρόπο και δεν υπάρχει πλέον το στερεότυπο της “γερασμένης γυναίκας”.
Είτε είμαστε 50+είτε 60+ αγκαλιάζουμε την ηλικία μας. Και είμαστε ευγνώμονες γιατί μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, βρισκόμαστε εδώ και μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε αισιόδοξες για το μέλλον!
                                                                          
Περιμένω λοιπόν τα “γράμματά” σας στο mail μου : elianapapadaki@gmail.com
(Οι απαντήσεις σας θα δημοσιευθούν με τα μικρά σας ονόματα. Και εννοείται  ότι μπορείτε να υπογράψετε με ψευδώνυμο).
Ελιάνα, με 💓

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!