Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Περί εμβολιασμού..


Αναδημοσίευση από ανάρτηση του Αυγουστου Κορτώ στο facebook. 
(Συμφωνώ και ευπαυξάνω, είναι εγκληματικό να μην εμβολιάζουμε τα παιδιά μας στην σημερινή εποχή. Δεν γίνεται ερήμην τους, να παίρνουμε τέτοιες μοιραίες για την ζωούλα τους, αποφάσεις...)


"Αν αφεθεί να δράσει ανεμπόδιστα, το κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας μπορεί να πλήξει πλειάδα συστημάτων - να προκαλέσει από λεμφοίδημα και παράλυση μέχρι θρομβοπενία και νεφρική ανεπάρκεια. Ωστόσο, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα σοβαρότερα συμπτώματα εκδηλώνονται στο αναπνευστικό: μια ψευδομεμβράνη (όμοια με περγαμηνή, ή "διφθέρα") φράζει βαθμηδόν τον στοματοφάρυγγα, τον λάρυγγα ή τις φωνητικές χορδές, προξενώντας δύσπνοια, δυσκαταποσία, και τελικώς άπνοια. Με άλλα λόγια, ο πάσχων από διφθερίτιδα πεθαίνει - φριχτά, μαρτυρικά - από ασφυξία.
Χάρη στον συστηματικό εμβολιασμό του πληθυσμού, η νόσος αυτή, που άλλοτε θέριζε παιδιά σαν τα στάχυα, έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Στη χώρα μας, είχαμε σχεδόν τρεις δεκαετίες να δούμε σοβαρό κρούσμα διφθερίτιδας - πολλώ δε μάλλον θάνατο εξ αυτής.
Σήμερα, μετά συντριβής μου διαβάζω ότι ένα οκτάχρονο παιδί, παντελώς ανεμβολίαστο, πέθανε (φριχτά, μαρτυρικά) από μια αρρώστια του παλιού κόσμου - στον οποίο θα έπρεπε να ανήκουν αποκλειστικά αρρώστιες σαν τη διφθερίτιδα, τον κοκκύτη, την ιλαρά και πολλές άλλες.
Ο σπαραγμός των γονιών είναι αδιανόητος - μου φαίνεται απάνθρωπο να τους ψέξω. Κι ωστόσο, παρ' ότι οι ίδιοι κατά πάσαν πιθανότητα είχαν κάνει τα βασικά τους εμβόλια στα μικράτα τους, στην περίπτωση του παιδιού τους ασπάστηκαν την ανεύθυνη, απληροφόρητη κι εγκληματική ψευδοεπιστήμη του αντιεμβολιασμού, κι άφησαν το μωρό τους να πεθάνει από μιαν αρρώστια που δεν θα έπρεπε, στις μέρες μας, να μετρά ούτε ένα κρούσμα.
Γι' αυτό και ξαναλέμε, φωνάζουμε: τα εμβόλια ΔΕΝ προκαλούν αυτισμό, ούτε είναι "δηλητήρια της φαρμακοβιομηχανίας". Απ' την εποχή του Τζέννερ, λεγεώνες επιστημόνων έχουν αγωνιστεί για την εξάλειψη νόσων που αφάνιζαν και σακάτευαν τα θύματά τους - κι είναι ντροπή και τραγωδία να επιτρέπουμε, από άγνοια, την επανεμφάνισή τους.
Τα εμβόλια είναι κορωνίδα του πολιτισμού, είναι έμπρακτη ανθρωπιά. Τα εμβόλια σώζουν ζωές".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!