Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

 

The woman friends, Gustav Klimt


Κείμενο: Αργυρώ Μποζώνη

Οι γυναίκες μας εμπνέουν και μας συγκινούν και αποθεώθηκαν από τους καλλιτέχνες, σήμερα τιμούμε την ομορφιά, την πνευματικότητα και την έμπνευση που μας έχουν δώσει, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών σήμερα και ημέρα για να καταπολεμηθεί η βία και οι βαθιά ριζωμένες ανισότητες που συναντάμε σε κάθε πολιτισμό.

Στην πρώτη εικοσαετία του 21ου αιώνα, ακόμα τα ζητήματα της ισότητας είναι στο τραπέζι, ενώ τα ζητήματα της κακοποίησης των γυναικών είναι ακόμα ταμπού να συζητηθούν. Η ενδοοικογενειακή βία κυριαρχεί στις κοινωνίες μας. Μόνο μέσα σε ένα χρόνο 243 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια κακοποιήθηκαν από τους οικείους συντρόφους τους, με την καραντίνα να εντείνει τα φαινόμενα βίας.

Οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στο σώμα και το πνεύμα τους και με τον ρόλο που καλούνται να παίξουν στην κοινωνία οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην έμφυλη βία και κάθε ανισότητα. Οι γυναίκες μας εμπνέουν και μας συγκινούν και αποθεώθηκαν από τους καλλιτέχνες. Σήμερα τιμούμε την ομορφιά, την πνευματικότητα και την έμπνευση που μας έχουν δώσει.

πηγή:https://www.elculture.grWomen by the Water, Georges Seurat


Two Women in a Balcony Box, Vincent van GoghWomen Combing Their Hair, Edgar Degas
Two women on the beach, Pablo Picasso
Two Women in Blue Blouses, Pierre-Auguste RenoirYoung Women in the Garden, Henri MatissePortrait of Two Women, Diego RiveraThe two women in blue vase, Fernand Leger

The Sabine Women, Jacques-Louis David

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!