Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Καλωσόρισμα του 2020 με την παραδοσιακή Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης
Η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, για μία ακόμη χρονιά, θα υποδεχθεί μουσικά τη νέα χρονιά.
Πιστή στο εορταστικό ραντεβού της, η δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει και φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά (Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020) στις 12:15 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), την
καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με την Αίθουσα Musikverein.
Ειδικότερα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό αυτό εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, που μεταδίδεται σε περίπου 90 τηλεοπτικούς και πολυάριθμους ραδιοφωνικούς Σταθμούς απ’ όλο τον κόσμο και την παρακολουθούν περισσότεροι από 95 εκατομμύρια τηλεθεατές και ακροατές. Τη συναυλία, που θα μεταδοθεί και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.ert.gr, παρουσιάζει για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο Μιχάλης Μεσσήνης.
MARCO BORGGREVE
Στη «Χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Λετονού μαέστρου Andris Nelsons (γεννημένος το 1978), θα ερμηνεύσει γνωστά και αγαπημένα έργα των συνθετών: Carl Michael Ziehrer, Josef Strauss, Johann Strauss Jr., Eduard Strauss, Franz von Suppé, Josef Hellmesberger Jr., Hans Christian Lumbye, Ludwig van Beethoven. Αρκετά από τα έργα αυτά θ’ ακουστούν για πρώτη φορά στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία.
Andris Nelsons
Συμμετέχουν σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, σε χορογραφίες του José Carlos Martinez και κοστούμια της Emma Ryott.
30.000 λουλούδια
Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης διευθύνθηκε από τους μεγαλύτερους αρχιμουσικούς όλων των ενδιάμεσων εποχών, σε όλη την πορεία της -από το 1892 που έγινε ουσιαστικά η καθιέρωσή της, ενώ επίσημα, στη σημερινή της μορφή, αναφέρεται από το 1946 και μετά.
Το «ρεκόρ» μετά το 1946, με 25 συνεχείς φορές να διευθύνει την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία, κατέχει ο Βίλι Μποσκόφσκι (Willi Boskovsky), και ακολουθούν με δέκα φορές ο Λορίν Μααζέλ (Lorin Maazel), με έξι φορές ο Κλέμενς Κράους (Clemens Krauss), και από πέντε ο Ζουμπίν Μετά (Zubin Mehta) και ο Ρικάρντο Μούτι (Riccardo Muti).
Μπορεί η χρυσοποίκιλτη αίθουσα στο βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, που την ημέρα της Συναυλίας διακοσμείται με 30.000 λουλούδια από τους Κήπους του δήμου της Βιέννης, να προσφέρει θέση σε 1.744 καθήμενους και 300 όρθιους επισκέπτες, όμως τα περισσότερα των εισιτηρίων για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία -σε τιμές που φθάνουν μέχρι τα 940 ευρώ- διατίθενται σε χορηγούς, επίσημους κρατικούς προσκεκλημένους, τιμώμενους και ευεργέτες της ορχήστρας.
Για τα μόλις 700 εισιτήρια, που απομένουν προς πώληση στο υπόλοιπο κοινό, υποβάλλονται κάθε χρόνο πάνω από 60.000 αιτήσεις μέσα από την ιστοσελίδα της Φιλαρμονικής της Βιέννης μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τις 2 ως και τις 23 Ιανουαρίου της προηγούμενης χρονιάς. Οι «τυχεροί» για αυτά κληρώνονται, ώστε, όπως τονίζεται, να δίνεται ίση ευκαιρία σε όλους τους ανά τον κόσμο φίλους της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Βιέννης.
Εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα υποδεχθούν μουσικά τη νέα χρονιά με τη δημοφιλή καλλιτεχνική εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί από τουλάχιστον 90 τηλεοπτικά και 300 ραδιοφωνικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!