Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

38χρονη το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα Ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα κατά την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας. Εϊχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.



Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μία 38χρονη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.
Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της.
Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, ενώ οι συγγενείς της ερευνώνται ιατρικά.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, απαιτείται ψυχραιμία και να αναζητούν ιατρική βοήθεια όσοι έχουν
ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.
Η επίσημη ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της ίδιας μέρας απο τον καθηγητή Παθολογίας - Λοιμώξεων και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα.
Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορούσαν πολλές φήμες για πιθανό κρούσμα στην Ελλάδα ενώ ο φόβος ήταν διάχυτος στους επίσημους φορείς Υγείας αλλά και τον πληθυσμό.
Να σημειωθεί ότι ειδικά οι προστατευτικές μάσκες αλλά και τα απολυμαντικά είναι ήδη σε έλλειψη. Από τις προηγούμενες ημέρες είχαν δοθεί σχετικές οδηγίες για την προτασία των πολιτών από τον κοροναϊό. Αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης. 
Η πλήρης δήλωση του κ. Τσιόδρα έχει ως εξής:
"Καλό μεσημέρι σε όλους. Ψυχραιμία να έχουμε. Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας.
Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.
Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος. Τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.
Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.
Τέλος, το αποτέλεσμα του υπόπτου περιστατικού στο 'Αττικόν' είναι αρνητικό.
Θα υπάρξουν τακτικές ημερήσιες ενημερώσεις πάνω στο ζήτημα του κορονοϊού και αν η ανάγκη το απαιτήσει θα υπάρξει και νέα ενημέρωση σήμερα.
Η γυναίκα νοσηλεύεται, είναι εξαιρετικά καλά στην υγεία της, δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας".
Σύσκεψη
Στο μεταξύ, σύσκεψη συγκάλεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο υπουργός μεταβαίνει στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 5 το απόγευμα στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!