Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Τι να κάνουμε για να περάσει η ώρα στο σπίτι: 10 ιδέες για τις ημέρες που θα είμαστε κλεισμένοι μέσα


Οι ασχολίες στο σπίτι είναι πολλές και δημιουργικές, αρκεί να έχεις όρεξη, διάθεση και να το δεις σαν μία ευκαιρία να κάνεις πράγματα που δεν θα μπορούσες σε διαφορετική περίπτωση.
Με τα νέα δεδομένα, για να παραμείνει η υγεία σου ακέραιη, οφείλεις να παραμείνεις σπίτι. Έτσι μπορείς να προφυλάσσεις τόσο τον ίδιο σου τον εαυτό, όσο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός
σου. Ίσως να δυσανασχετείς, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι οι ημέρες στο σπίτι δεν αποτελούν συνώνυμο με τη πλήρη αδράνεια.

Αντιθέτως, μπορείς να δεις αυτές τις ημέρες ως μία ευκαιρία για να χαλαρώσεις, για να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή και για να τακτοποιήσεις κάποια πράγματα που σε απασχολούν. Η ζωή δεν σταματάει όταν χρειάζεται να μείνεις σπίτι. Η ψυχολογική υγεία σου αυτές τις ημέρες είναι εξίσου σημαντική! Ανακάλυψε λοιπόν πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι!

Ασχολίες στο σπίτι: Ασχολήσου με τον εαυτό σου ή με κάποιο χόμπι!


Μία ιδέα για τις ημέρες αυτές που θα βρίσκεσαι στο σπίτι είναι να ασχολήθείς με τον εαυτό σου. Χαλάρωσε, κάνε αποτοξίνωση, βάλε τις κρέμες σου και τις μασκούλες σου και πέρασε αρκετό χρόνο με τη περιποίηση του εαυτού σου!

Εναλλακτικά, εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου κάνοντας ένα χόμπι που είχες παραγκωνίσει τελευταία, όπως για παράδειγμα το διάβασμα κάποιου λογοτεχνικού βιβλίου ή το να ακούσεις κάποια podcasts!

Ασχολίες στο σπίτι: Εκμεταλλεύσου τη συνδρομή στο Netflix!


Μία άλλη ιδέα για εσένα που επιθυμείς κάτι πιο χαλαρό και κάτι ακόμη πιο ψυχαγωγικό είναι η παρακολούθηση σειρών και ταινιών. Αναρωτήθηκες ποτέ πότε θα βρεις χρόνο να συνεχίσεις σειρές που είχες αφήσει στη μέση; Αν ναι, λοιπόν, τώρα που έχεις άπλετο χρόνο στη διάθεση σου, είναι η ευκαιρία σου!

Μπορείς μάλιστα να δημιουργήσεις μια λίστα με όλες τις must see για σένα ταινίες και κάθε μέρα να βλέπεις και μια! Ετοίμασε λοιπόν ένα μεγάλο μπολ ποπκόρν και κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου!

Ασχολίες στο σπίτι: Ασχολήσου με το σπίτι ή τη βεράντα σου!


Πλέον, η έλλειψη χρόνου σαν δικαιολογία για εκείνες τις δουλειές στο σπίτι που έπρεπε να κάνεις εδώ και καιρό, δεν υφίσταται! Οπότε είτε βρες μία άλλη, είτε σταμάτα να τις αναβάλλεις και εκμεταλλεύσου τον χρόνο που έχεις για να καθαρίσεις, να οργανώσεις και να ασχοληθείς με το σπίτι σου. Ή αλλιώς εάν έχεις βεράντα ή κήπο μπορείς να ασχοληθείς και με τα φυτά σου!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν μεν γλάστρες στο σπίτι τους αλλά δεν αφιερώνουν χρόνο για τη φροντίδα τους τότε ήρθε η ώρα να αναζωογονήσεις τα φυτά σου! Κλάδεψε, κούρεψε, άλλαξε χώμα, πότισε ή κάνε οτιδήποτε άλλο έχουν ανάγκη τα φυτά σου για να είναι πράσινα και υγιή! Θα δεις ότι μπορεί να μοιάζει με αγγαρεία αλλά στην πραγματικότητα η ενασχόληση με τα φυτά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα!

Το άλφα και το ωμέγα αυτές τις μέρες είναι η σωστή απολύμανση και η καθαριότητα τόσο η δική μας όσο και του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε. Για το λόγο αυτό πέρα από το σύνηθες καθάρισμα πρέπει να απολυμαίνεις συχνά τις επιφάνειες, τα πόμολα, τους υπολογιστές και τα κινητά.

Ασχολίες στο σπίτι: Γυμναστική στο σπίτι


Φυσικά η ζωή δεν σταματάει σε καμία περίπτωση όσο βρίσκεσαι στο σπίτι, οπότε δεν πρέπει να παραμελήσεις τον εαυτό σου! Υπάρχουν εκατομμύρια βιντεάκια στο διαδίκτυο που σου δείχνουν ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται εξοπλισμός. Για να γεμίσεις την ημέρα σου γιατί να μη δοκιμάσεις και τη γυμναστική στο σπίτι;

Αν πάλι δε θέλεις να ακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα αλλά θες να κινηθείς ελεύθερα μπορείς απλά να βάλεις ανεβαστικά τραγούδια και να χορέψεις!

Ασχολίες στο σπίτι: Ασχολήσου με τη μαγειρική


Ακόμη, θα μπορούσες να περάσεις τον χρόνο σου δημιουργικά εξασκώντας τις ικανότητές σου στη κουζίνα! Μπορείς να ξεκινήσεις από το πιο απλό φαγητό και να φτάσεις μέχρι και το πιο περίτεχνο γλυκό. Άλλωστε, τόσες εκπομπές μαγειρικής έχεις παρακολουθήσει στην τηλεόραση, δεν νομίζεις πως έχει έρθει η στιγμή να λάμψεις; Ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις να πειραματιστείς;

Ασχολίες στο σπίτι: Πέρασε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου άτομα!


Τέλος, εκτός από τον λίγο χρόνο που θα αφιερώσεις αποκλειστικά στον εαυτό σου, φρόντισε να μην ξεχάσεις να αφιερώσεις και λίγο χρόνο για τους δικούς σου! Μπορείς να περάσεις ποιοτικό χρόνο κάνοντας διάφορες δραστηριότητες μαζί τους, είτε βρίσκεστε στο ίδιο σπίτι, είτε είστε μακριά με τη βοήθεια του διαδικτύου και της βιντεοκλήσης!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παραμονή στο σπίτι είναι μια πρόκληση. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα μέτρο απαραίτητο για την υγεία όλων μας και να προσπαθήσουμε να το διασκεδάσουμε με τις παραπάνω δραστηριότητες. Φρόντισε λοιπόν να εναλλάσσεις τις δραστηριότητες ώστε να μη νιώσεις ανία. Υπομονή, ψυχραιμία και υπευθυνότητα και να θυμάσαι ότι το να μείνεις σπίτι μπορεί να είναι απολαυστικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!