Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Αφαίρεση ημιμόνιμου μανικιούρ στο σπίτι


Μπορείς να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι;

Κάνε σωστά την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ και σώσε τα νύχια σου από βέβαιη καταστροφή.

Σκηνικό: Κάνεις ημιμόνιμο, το απολαμβάνεις, το χαίρεσαι. Περνούν οι ημέρες και εσύ αρχίζεις να
αφαιρείς το ημιμόνιμο τραβώντας το με τα δόντια, είτε ξεφλουδίζοντάς το, είτε απλά βγάζοντας κομματάκια στον ελεύθερο χρόνο σου. Όταν έχει απομακρυνθεί όλο, τα νύχια σου είναι πιο ταλαιπωρημένα, λεπτά και εύθραυστα από ποτέ. Αρχίζεις τότε να κατηγορείς την «μανικιουρίστα» σου ότι δεν σου έκανε καλή δουλειά και ότι το προϊόν ήταν πολύ βαρύ και ότι το ημιμόνιμο δεν είναι καλή επιλογή για τα νύχια και ούτω καθ΄εξής.
Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ, ότι το κακό σε όλη αυτή την υπόθεση το κάνεις εσύ η ίδια με τον λανθασμένο τρόπο αφαίρεσης του ημιμόνιμου βερνικιού; Τραβώντας την στρώση του βερνικιού αφαιρείς παράλληλα και την επιφανειακή στοιβάδα του κάθε νυχιού, αυτή δηλαδή που το προστατεύει και το διατηρεί σκληρό.
Πώς να αφαιρέσω το ημιμόνιμο μανικιούρ;
Τα βήματα είναι τα εξής: 
Λίμα

Η σωστή διαδικασία ξεκινάει με ένα ελαφρύ λιμάρισμα. Αυτό γίνεται προκειμένου να καταστρέψεις την τελευταία στρώση του βερνικιού, ή αλλιώς το top coat, που έχει πολυμεριστεί και προστατεύει τις υπόλοιπες στρώσεις του χρώματος. Με τη λίμα, διασπάται το υλικό που έχει καταστήσει το ημιμόνιμο τόσο ανθεκτικό, προκειμένου να μπορέσει το ασετόν, ή αλλιώς η ακετόνη που περιέχει, να διεισδύσει και να μαλακώσει το υλικό.
Καθαρό Ασετόν
Εδώ είναι το μυστικό. Το ασετόν που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι καθαρό. Αν χρησιμοποιήσεις ασετόν με λάδι, με άρωμα ή συγκεκριμένα με λιγότερο από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη τότε τσάμπα προσπαθείς.
Pusher
Η διαδικασία με το pusher έχει ως στόχο να αφαιρέσει απαλά το βερνίκι που πλέον είναι μαλακό και έχει διασπαστεί πλήρως. Ιδανικά χρησιμοποίησε ένα ξύλινο pusher για να μην κάνεις ζημιά στο νύχι. Πρόσεχε όμως, σπρώχνεις το υλικό, δεν το ξύνεις.
Περιποίηση
Αφού όλα πήγαν καλά, συνέχεια έχει ένα πολύ καλό μανικιούρ. Αυτός είναι ο λόγος μάλιστα που συνήθως συστήνεται η επίσκεψη σε ένα beauty salon, όπου μετά την αφαίρεση θα ακολουθήσει και ένα σωστό μανικιούρ ώστε τα νύχια να είναι πάλι υγιή και λαμπερά.
  • Σε άλλη περίπτωση, απομάκρυνε με ένα buffer τα υπολείμματα και λείανε το νύχι.
  • Φτιάξε το επιθυμητό σχήμα με μια λίμα.
  • Πέρασε λάδι στα επωνύχια σου και άφησε τα νύχια σου 1-2 ημέρες χωρίς χρώμα για να αναπνεύσουν. Ιδανικά εφάρμοσε ένα προϊόν για σκλήρυνση ή ένα ενάντια στο κιτρίνισμα


  • Δες το βίντεο για να καταλάβεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!