Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

#μενουμεσπιτι - Γυμναστική και χορός στο σπίτι τώρα που μένουμε μέσα


Tα μέτρα προστασίας ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και η ατομική μας ευθύνη απέναντι στο κοινό καλό, επιβάλλουν να μείνουμε στο σπίτι και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Αυτός όμως δεν είναι λόγος να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας και όσα αγαπάμε. Οπότε το καλύτερο
που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε στη ζωή μας ένα πρόγραμμα γυμναστικής - χορού, που θα μας φτιάξει τη διάθεση και ταυτόχρονα θα ενισχύσει τον οργανισμό μας, ώστε να παραμείνουμε υγιείς σε αυτές τις δύσκολες μέρες.
Εγώ προσωπικά έχω εντάξει τον χορό στην καθημερινότητά μου. Κάθε απόγευμα, εκεί γύρω στις 7 που η ψυχολογία έχει ήδη πέσει από την αναγκαστική ολοήμερη παραμονή μέσα στο σπίτι, κατεβάζω τα ρολά, βάζω τα αγαπημένα μου βιντεάκια στο y-tube και χορεύω τουλάχιστον για μια ώρα. Και φυσικά εννοείται  ότι συχνά πυκνά, οι επιλογές μου περιλαμβάνουν και παραδοσιακά κρητικά. Τίποτε δεν μπορεί να με ξεσηκώσει περισσότερο και να μου φτιάξει το κέφι από ένα πεντοζάλι κι ένα μαλεβιζιώτη..
Για τα άπειρα οφέλη του χορού μπορείτε να διαβάσετε εδώ  και εδώ . Οσο για βιντεάκια, άπειρα στο ytube για κάθε γούστο.  Εγώ θα σας προτείνω εδώ τρία. Το πρώτο είναι για την περίπτωση που είστε αγύμναστες και χρειάζεται να κάνετε μερικές μέρες μία προθέρμανση ώστε να μπορέσει το σώμα σας να ακολουθήσει πιο εύκολα τα επόμενα δύο με χορό ( zumba ) που είναι και τα αγαπημένα μου.
Καλή διασκέδαση!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!