Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Μάρτιος, ο καλύτερος μήνας για κηπουρική


Σίγουρα οι πρώτοι ανθισμένοι κρόκοι και τα ζουμπούλια θα σας θύμισαν ότι η άνοιξη καταφθάνει. 


Ακόμη και οι πασχαλιές έχουν πετάξει μπουμπούκια! Η άνοιξη μπαίνει και επίσημα από τις 21 Μαρτίου και θα αρχίσουμε πάλι να χαιρόμαστε τον ήλιο, τον κήπο και τα φυτά μας.


Βασική εντολή του Μάρτη είναι «φυτέψτε». Τα πάντα. Δένδρα, λουλούδια, λαχανικά. Με την αρμόζουσα προσοχή.
Καταρχήν, βγάλτε στο μπαλκόνι  τα κυκλάμινα που σας δώρισαν τα Χριστούγεννα και κλαδέψτε τα. Ελαττώστε το πότισμα στο ελάχιστο μέχρι τα φυτά να εμφανίσουν νέα ανάπτυξη.
Αν χρειάζεται, αλλάξτε γλάστρες στα φυτά σας, ο Μάρτιος είναι ο κατάλληλος μήνας.
Φυτέψτε σπόρους και βολβούς στις γλάστρες σας: Σκυλάκια, πετούνιες, πανσέδες είναι η ώρα να κάνετε μια βόλτα στο φυτώρειο και να ζητήσετε συμβουλές.
Κλαδέψτε όσα φυτά και λουλούδια μεγαλώνουν άνισα, ο Μάρτιος είναι κατάλληλος και γι’αυτό.
Ρίξτε λίπασμα στα φυτά σας. Θα συνεχίσετε να το κάνετε κάθε μήνα ή 20 μέρες στο εξής, ώστε να έχετε πλούσιο αποτέλεσμα την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Φυτέψτε καμέλιες τώρα ώστε τον Σεπτέμβριο να σας δώσουν τα λουλούδια που ονειρεύεστε.Είναι επίσης ιδανική εποχή για να φυτέψετε ή να πολλαπλασιάσετε ντάλιες.

Aν έχετε βάλει... στο μάτι κάποιο δέντρο ή μεγάλο θάμνο, φροντίστε να το αγοράσετε και να το φυτέψετε τώρα στον κήπο σας, ώστε να είστε βέβαιοι ότι θα πιάσει.
Aν θέλετε να μετακινήσετε έναν ήδη φυτεμένο θάμνο στον κήπο σας, δε θα βρείτε καλύτερη εποχή. Σκάψτε γύρω από τις ρίζες του, σε κάποια λογική απόσταση για να μην τις τραυματίσετε, αφήνοντας όσο περισσότερο χώμα μπορείτε γύρω από αυτές και μεταφυτεύστε τον στη μόνιμη θέση του. 

Στον λαχανόκηπο φυτέψτε μπιζέλια, φασολάκια, μαρούλια, πιπεριές.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!