Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Οι δέκα καλύτερες αντιγηραντικές τροφές



Οι αντιγηραντικές τροφές με αντιοξειδωτικές ιδιότητες είναι οι σημαντικότερες, επειδή αποτρέπουν τις ελεύθερες ρίζες από το να βλάψουν τα κύτταρα του σώματός μας, κάτι που σημαίνει ότι προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση των ιστών.
  • Φυσικά συστατικά για τη θεραπεία των εύθραυστων νυχιών
  • Πώς να λευκάνετε φυσικά το δέρμα σας με αυτή τη σπιτική κρέμα
  • Τρεις θεραπείες με κουρκουμά για την υγεία του δέρματος
Αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το σώμα σας λειτουργεί
με τον καλύτερο τρόπο. Επιπλέον, αν θρέφετε σωστά το σώμα σας και αν καταναλώνετε αντιγηραντικές τροφές θα δείτε αποτέλεσμα μέσα και έξω -θα έχετε νεανικότερη και πιο φρέσκια όψη.

Όλες οι κακές συνήθειες κάνουν το σώμα σας να μοιάζει πιο γερασμένο γρηγορότερα. Η χρήση καπνού, η κατανάλωση οινοπνεύματος και η κακή διατροφή, μεταξύ άλλων, σταδιακά θα φθείρουν το σώμα σας. Αν θέλετε, λοιπόν, να φαίνεστε νεότεροι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε ποιες είναι οι καλύτερες τροφές και συνήθειες ώστε να το πετύχετε. Οι αντιγηραντικές τροφές με αντιοξειδωτικές ιδιότητες είναι οι σημαντικότερες, επειδή αποτρέπουν τις ελεύθερες ρίζες από το να βλάψουν τα κύτταρα του σώματός μας, κάτι που σημαίνει ότι προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση των ιστών.

Ποιες είναι οι αντιγηραντικές τροφές με αντιοξειδωτικές ιδιότητες;
Οι αντιγηραντικές τροφές που θα αναφέρουμε παρακάτω περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, πέρα από τις άλλες θετικές επιδράσεις που έχουν στην υγεία μας, όπως θα δείτε σε λίγο. Συμπεριλάβετέ τες στη διατροφή σας και απολαύστε τις πολλές ωφέλειες που προσφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα υγιές σώμα μέσα και έξω.
Σκόρδο
αντιγηραντικές τροφές
Το σκόρδο περιέχει δύο βασικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για την υγεία του σώματος: την αλισίνη και το θειούχο διαλλύλιο.
Πέρα από τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το σκόρδο βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προλαμβάνει ορισμένους τύπους καρκίνου.

Μπρόκολο
Έχει πολλές βιταμίνες καθώς και αποτοξινωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τομάτες
αντιγηραντικές τροφές τοματες
Βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και προλαμβάνουν τις λοιμώξεις.

Πράσινο τσάι
Προστατεύει την καρδιά και μειώνει το σωματικό λίπος.

Βακίνιο (κράνμπερι)
αντιγηραντικές τροφές
Διαθέτει αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Σταφύλια
Έχουν διουρητικές, αντικαρκινικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Κεράσια
αντιγηραντικές τροφές κερασια
Εξασφαλίζουν πολλές βιταμίνες, έχουν ήπια υπακτική δράση και προλαμβάνουν μερικούς τύπους καρκίνου.

Ακτινίδια
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και προστατεύουν την υγεία των αρτηριών και επομένως της καρδιάς.

Όσπρια
αντιγηραντικές τροφές
Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ινών, βιταμινών και μετάλλων.

Κακάο
Περιέχει μεγάλη ποσότητα μαγνησίου, επηρεάζει τη διάθεση με θετικό τρόπο και βελτιώνει τη συγκέντρωση.

Όλες οι παραπάνω τροφές έχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν τη φθορά και το θάνατο τον κυττάρων. Καταπολεμούν άμεσα τους παράγοντες που βλάπτουν το σώμα μας. Βέβαια, δεν μπορούν να φέρουν από μόνες τους αποτέλεσμα. Χρειάζεται η συνεργασία μας για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, συγκεκριμένα την αποφυγή των πρόωρων επιδράσεων της γήρανσης.

Μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από άσκηση και καλή ενυδάτωση. Μόνο έτσι το σώμα θα μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά, απορροφώντας τις θρεπτικές ουσίες και αποβάλλοντας αποτελεσματικά τις άχρηστες. Τώρα λοιπόν το ξέρετε, η συνέπεια στην τήρηση αυτών των καλών συνηθειών θα έχει ως αποτέλεσμα ένα υγιές σώμα με  μια πιο φρέσκια και νεανικότερη όψη. Και καθώς η νεανικότητα αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο πάνω απ’ όλα, θα πρέπει να θυμάστε μερικές συμβουλές για να το φροντίζετε κάθε μέρα.

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Αν και δεν βγαίνετε έξω με την πρόθεση να μαυρίσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία, ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το συνιστώμενο δείκτη προστασίας για τον τύπο του δέρματός σας.

Κάντε συνήθεια την ενυδάτωση του δέρματός σας και μην πηγαίνετε ποτέ για ύπνο με μακιγιάζ. Οι κρέμες που χρησιμοποιείτε θα πρέπει πάντα να είναι κατάλληλες για τον τύπο του δέρματός σας. Για να καθαρίζετε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιείτε αν είναι δυνατόν συγκεκριμένα σαπούνια, δηλαδή προϊόντα για το πρόσωπο με ειδική σύνθεση ώστε να αφαιρούν τις ακαθαρσίες χωρίς να το βλάπτουν. Πρέπει επίσης να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, επομένως να κάνετε απολέπιση στο δέρμα του προσώπου και του σώματός σας τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

Άλλες συμβουλές…
Η ζελατίνη αποτελεί μια άλλη καλή επιλογή για τη διατήρηση ενός υγιούς και φρέσκου δέρματος. Καθώς το κολλαγόνο αποτελεί το κύριο συστατικό της, είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για μια νεανικότερη όψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα μαλλιά, τα νύχια, οι μύες και οι τένοντες επίσης δυναμώνουν όταν καταναλώνεται τακτικά ζελατίνη.

Αποφύγετε τον καπνό, όχι μόνο επειδή βλάπτει τους πνεύμονές σας αλλά και επειδή σας κάνει να μοιάζετε μεγαλύτεροι σε ηλικία και ξηραίνει το δέρμα ολόκληρου του σώματός σας, κάτι που θα είναι εμφανέστερο στην όψη του προσώπου σας. Θα αποκτήσετε πρόωρες ρυτίδες, περισσότερες από ότι οι μη καπνιστές. Το δέρμα των καπνιστών δεν οξυγονώνεται σωστά και αυτό σημαίνει ότι η θρέψη του επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!