Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Μακιγιάζ μετά τα 50 -Το λάθος που κάνεις και τα μάτια σου φαίνονται κουρασμένα

 




Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα καθώς μεγαλώνουμε, είναι ότι οι γνώριμες, δοκιμασμένες και τεσταρισμένες τεχνικές μακιγιάζ χάνουν τη λάμψη τους και πρέπει να μάθουμε νέες, που ταιριάζουν στις απαιτήσεις της επιδερμίδας μας

Υπάρχουν τόσα πολλά μικρά και απλά tips και tricks που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τέλεια το μακιγιάζ σας.

Εάν έχετε χαλαρό δέρμα, ή έχετε αποκτήσει ρυτίδες γύρω από τα μάτια σας, συνεχίστε την ανάγνωση για να ανακαλύψετε τεχνικές εφαρμογής μακιγιάζ ματιών.

Σε κάθε ρουτίνα μακιγιάζ, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ - PRIMER

Να χρησιμοποιείτε πάντα ένα primer πριν κάνετε μακιγιάζ, έτσι ώστε η εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος να είναι ομοιόμορφη.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ - ΣΚΙΑ ΜΑΤΙΩΝ

Μόλις το δέρμα σας στεγνώσει, η επόμενη κίνηση είναι η σκιά ματιών. Εφαρμόστε τη σκιά ματιών σε όλο το κινητό βλέφαρο και σβήστε προς την πλευρά των φρυδιών, για να δημιουργήσετε βάθος.

Αν θέλετε έντονες γωνίες, προτιμήστε ανοιχτές, μπεζ αποχρώσεις στο κινητό σας βλέφαρο και μια ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση στην πτυχή για να δώσετε βάθος.

Ποια είναι η πτυχή των ματιών σας;

Για να βρείτε την πτυχή, γλιστρήστε το πινέλο σας κατά μήκος της γραμμής των οστών και κατεβείτε για να συναντήσετε την τελευταία σας βλεφαρίδα. Αποφύγετε να βγείτε πολύ εκτός, μακριά από τις βλεφαρίδες, καθώς αυτό θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια σας είναι κουρασμένα.

MAKEUP TUTORIAL - EYE LINER

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η εφαρμογή μακιγιάζ σε ώριμη επιδερμίδα διαφέρει δραστικά από την εφαρμογή μακιγιάζ σε νεανικό δέρμα. Αυτό ισχύει διπλά για το eye liner. Αυτό συμβαίνει γιατί το καπάκι στο κινητό βλέφαρο χάνεται, καθώς μεγαλώνουμε.

Ιδανικά, προτιμήστε ένα υγρό eye liner ή ένα pen eye liner.

Για το πρώτο βήμα, πάρτε το δείκτη σας και τοποθετήστε το απαλά πάνω από το κλειστό μάτι σας, πιο κοντά στην εσωτερική γωνία.

Στη συνέχεια, βρείτε την τελευταία σας βλεφαρίδα και τραβήξτε μια γραμμή απευθείας προς τα πάνω. Η γραμμή πρέπει να είναι περίπου 3 mm.

Από την κορυφή της γραμμής, τραβήξτε μια δεύτερη γραμμή προς τα κάτω για να συναντήσετε τη βλεφαρίδα σας, σχηματίζοντας ένα μικρό τρίγωνο.

Μόλις έχετε το τρίγωνό σας, συμπληρώστε το κενό με το eyeliner/σκιά σας. Αμέσως μετά από αυτό το βήμα θα δείτε ότι το μάτι σας έχει μια σχετική ανύψωση.

Τώρα που το τρίγωνο έχει σχηματιστεί και είναι στη θέση του, ακολουθήστε τη γραμμή των βλεφαρίδων σας μέχρι την εσωτερική γωνία.

Αν χρειαστεί εφαρμόστε eyeliner μόνο εξωτερικά, στις κάτω ρίζες των βλεφάρων σας ή τονίστε κατά μήκος για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Δείτε τα παραπάνω βήματα αναλυτικά στο tutorial που ακολουθεί:

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ - ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ

Αν δεν έχετε ψαλιδάκι βλεφαρίδων, μην ανησυχείτε. Αυτό είναι απλώς ένα επιπλέον βήμα.

Πάρτε το ψαλιδάκι βλεφαρίδων σας και σφίξτε απαλά τις επάνω βλεφαρίδες σας.

Γείρετε το ψαλιδάκι βλεφαρίδων σε γωνία 45 μοιρών προς τη μύτη σας. Αυτό βοηθά τις βλεφαρίδες να παραμείνουν κατσαρές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τραβήξτε απαλά το ψαλιδάκι προς τα έξω για περίπου 10 φορές. Αυτό θα σας βοηθήσει να δώσετε στις βλεφαρίδες σας ένα πραγματικά ωραίο γύρισμα - eye lash effect.

Επαναλάβετε αυτά τα βήματα στο άλλο μάτι.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ - MASCARA

Ακολουθεί η mascara. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε δύο στρώσεις για βέλτιστη ευκρίνεια. Περιμένετε περίπου δύο λεπτά μεταξύ κάθε στρώσης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ...

Το να κάνουμε σωστά το μάτι μας, όταν το δέρμα αλλάζει και αποκτά ρυτίδες και λεπτές γραμμές μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, επειδή οι περισσότερες από τις παλιές τεχνικές που έχουμε συνηθίσει δεν λειτουργούν πλέον. 

Έχοντας πλέον μετά τα 50, έναν όμορφο νέο καμβά να δουλέψουμε, ελπίζουμε ότι αυτές οι νέες συμβουλές θα σας βοηθήσουν και κυρίως θα σας δώσουν αυτοπεποίθηση να πειραματιστείτε και πάλι με το μακιγιάζ σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε eyeliner έχετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της σκιάς ματιών. Να θυμάστε ότι τα πάντα στο μακιγιάζ, απαιτούν λίγη εξάσκηση για να γίνει σωστό το αποτέλεσμα, οπότε φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο μπροστά από τον καθρέφτη σας.


Παρακολουθείστε σχετικό βίντεο εδώ:


πηγή:https://www.bovary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!