Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Ευτυχία: σε 20 απλά βήματα . Αυτά τα απλά πράγματα θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, να γίνετε πιο χαρούμενες και ευτυχισμένες



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο έξυπνοι άνθρωποι, που τους κάνουν να είναι χαρούμενοι; Έχουν κίνητρο; Έχουν χιούμορ; Ή μήπως υπομονή και αισιοδοξία που τους δίνει ευτυχία;

Αν δεν νιώθετε ότι είστε ο εαυτός σας τελευταία, μην ανησυχείτε. Γνωρίζοντας ότι οι καιροί είναι αγχωτικοί και συχνά συμβαίνουν απροσδόκητα και αναπάντεχα πράγματα στη ζωή, οι παρακάτω τρόποι θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε διάθεση προς το καλύτερο!


20 απλά πράγματα που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι για την ευτυχία τους

Το να είμαστε ευτυχισμένοι μπορεί να είναι απλώς το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να προσφέρουμε στην υγεία σας, καθιστώντας το εξίσου απαραίτητο με τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα. Αυτά είναι τα 20 κόλπα που χρησιμοποιούν οι έξυπνοι άνθρωποι για να νιώσουν ευτυχία σχεδόν αμέσως:

  1. Παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια

  2. Χαμογελούν

  3. Πηγαίνουν μια βόλτα

  4. Μιλούν σε έναν φίλο

  5. Δοκιμάζουν κάτι νέο

  6. Αποσυνδέονται

  7. Τραγουδάνε (δυνατά!)

  8. Προσφέρουν εθελοντικά

  9. Είναι ευγνώμονες

  10. Τρώνε αντικαταθλιπτικές τροφές

  11. Κάνουν γιόγκα

  12. Παίρνουν άδεια

  13. Δεν σταματούν να προχωρούν

  14. Διασκεδάζουν στην κουζίνα

  15. Διαλογίζονται

  16. Κάνουν κομπλιμέντα

  17. Ξεκαθαρίζουν την ακαταστασία

  18. Είναι παρόντες

  19. Ξεκουράζονται

  20. Ξέρουν ότι όλα περνούν

1. Παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια

Προσκαλέστε μερικούς φίλους και περάστε μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια. Όχι μόνο θα είστε περιτριγυρισμένοι από καλή παρέα, αλλά ο φιλικός ανταγωνισμός συνήθως εγγυάται μια καλή στιγμή και πολλά γέλια.

2. Χαμογελούν

Σε περίπτωση αμφιβολίας, χαμογελάστε! Όχι μόνο είναι μεταδοτικό, αλλά το χαμόγελο βοηθά επίσης στην ανακούφιση από το άγχος, τονώνει τη διάθεσή σας και απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς.

3. Πηγαίνουν μια βόλτα

Αν κάτι δεν πάει καλά στη δουλειά ή στο σπίτι, βγείτε έξω και κάντε μια βόλτα. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, αλλά μια γρήγορη βόλτα θα σας βοηθήσει να πάρετε καθαρό αέρα και να ξεκαθαρίσετε το μυαλό σας.

4. Μιλούν σε έναν φίλο

Μην στέλνετε μήνυμα. Το να καλέσετε έναν στενό σας φίλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μιλήσετε για τα προβλήματά σας ή τις ανησυχίες σας και να πάρετε συμβουλές από κάποιον που εμπιστεύεστε.

5. Μαθαίνουν κάτι νέο

Δοκιμάστε ένα νέο μάθημα στο γυμναστήριο ή ένα νέο πιάτο στο εστιατόριο ή ακολουθήστε μια νέα διαδρομή για τη δουλειά το πρωί.

6. Αποσυνδέονται

Ηρεμήστε το μυαλό σας απενεργοποιώντας tablet και smartphone και ξεφεύγοντας από τα social media για ένα ή δύο λεπτά.

7. Τραγουδάνε (δυνατά!)

Σας δίνουμε την άδεια να τραγουδήσετε στο ντους, στο αυτοκίνητο, οπουδήποτε. Υποσχόμαστε ότι θα νιώσετε καλύτερα, με ή χωρίς δισκογραφική δουλειά.

8. Προσφέρουν εθελοντικά

Τίποτα δεν ξεπερνά το συναίσθημα του να βοηθάτε τους άλλους και να κάνετε εθελοντισμό. Κάντε τη διαφορά και γνωρίστε μερικούς φίλους σε κάποιες εθελοντικές ομάδες.

9. Είναι ευγνώμονες

Συχνά είναι εύκολο να εστιάσετε στα αρνητικά ή σε εκείνα που δεν έχετε. Ενισχύστε γρήγορα τη διάθεσή σας σημειώνοντας τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά.

10. Τρώνε αντικαταθλιπτικές τροφές

Ξεκινήστε να μαγειρεύετε φάβα, σας κάνει χαρούμενους! Δεδομένου ότι αυτό το φασόλι περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις ενός αμινοξέος που είναι γνωστό ως L-dopa (ντοπαμίνη), θα ενισχύσει τη διάθεσή σας και θα μειώσει την κατάθλιψη.


11. Κάνουν γιόγκα

Η γιόγκα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Δείτε μόνοι σας στο youtube μια σειρά 10 λεπτών προγραμμάτων γιόγκα ή βρείτε ένα στούντιο για να ξεκινήσετε τη δική σας πρακτική.

12. Παίρνουν άδεια

Ίσως χρειάζεστε απλώς ένα διάλειμμα. Αντί να σχεδιάζετε διακοπές, αφιερώστε χρόνο για να περιηγηθείτε στη γειτονιά σας ή στην πόλη σας. Η επίσκεψη σε νέα σημεία μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να επαναφέρετε και να εκτιμήσετε αυτό που υπάρχει γύρω σας.

13. Δεν σταματούν να προχωρούν

Αντί να βαλτώνουν επειδή ο στόχος είναι μεγάλος και μακριά, δεν τα παρατάνε και κάνουν ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Απλά γνωρίζοντας ότι κατευθύνεστε προς τα όνειρά σας θα σας κάνει ευτυχισμένους.

14. Διασκεδάζουν στην κουζίνα

Ακόμα κι αν δεν είστε μάγειρας, αποσπάστε το μυαλό σας εξερευνώντας νέα υλικά ή δοκιμάζοντας μια νέα συνταγή.

15. Διαλογίζονται

Ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να ενισχύσετε τη σχέση του μυαλού και του σώματός σας. Είναι δωρεάν και έχει πολλά οφέλη υγείας.

16. Κάνουν κομπλιμέντα

Χαμογελάστε στο άλλο άτομο και κα πείτε του μερικές καλές κουβέντες. Η κατάσταση είναι win-win.

17. Ξεκαθαρίζουν την ακαταστασία

Η απαλλαγή από την ακαταστασία και η αναδιάταξη του χώρου σας θα τον ανανεώσουν. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να προχωρήσετε μπροστά.

18. Είναι παρόντες

Αντί να προσπαθείτε να μικρο-διαχειριστείτε το μέλλον ή να ανησυχείτε για το παρελθόν, ζήστε τη στιγμή. Τόσο απλά.

19. Ξεκουράζονται

Εάν δυσκολεύεστε να ξεφύγετε από τα πράγματα που σας πιέζουν, πάρτε έναν υπνάκο. Ένα σύντομο διάλειμμα θα ξεκουράσει το μυαλό και το σώμα σας και θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε τα πράγματα διαφορετικά όταν ξυπνάτε.

20. Ξέρουν ότι όλα περνούν

Απλώς να θυμάστε: πάντα όλα θα είναι εντάξει και πάντα όλα θα περνούν.

πηγή: https://www.oloygeia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!