Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ρilates και κολύμπι


Eπι τέλους! Σήμερα έκανα το πρώτο μάθημα pilates! Το σκεφτόμουνα εδώ και πάρα πολύ καιρό, μη σου πω και τα τελευταία ένα δύο χρόνια δηλαδή, αλλά ξέρετε, με παιδί στο λύκειο και ένα σωρό υποχρεώσεις, έμπαινε πάντα σε δεύτερη μοίρα. Τώρα όμως που έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο, γράφτηκα στο γυμναστήριο της γειτονιάς μου, και  νάμαι με την φορμίτσα μου και την πετσετούλα στο λαιμό -για να κάνει και fitness το στυλ :) - να κάνω την πρώτη μου επαφή με το είδος. Κι όπως λέει κι ο ξαδελφούλης μου ο Θανάσης, έτσι δυναμικά όπως ξεκίνησα -
διότι κάνω και όργανα, διάδρομο και τα λοιπά-  τρέμε κόσμε το καλοκαίρι! :) Καλά, μεταξύ μας, και οι κοιλίτσες και τα χεράκια να σφίξουν μόνο, πάλι ευχαριστημένη θα είμαι.. 
Το pilates είναι μία εξαιρετική γυμναστική για να διατηρηθούμε σε φόρμα και απόλυτα υγιείς. Ειδικά αν έχουμε αφήσει την γυμναστική εδώ και πολλά χρόνια, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να την ξαναεντάξουμε στην ζωή μας, εύκολα και αποτελεσματικά. Το pilates αυξάνει την δύναμη και την ευελιξία της σπονδυλικής στήλης, των  μυων  που βρίσκονται πλησιέστερα σε αυτήν καθώς και των ποδιών. Επίσης βελτιώνει την στάση του σώματος και την ισορροπία μας και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνονται οι αρθρώσεις.
Θα ήθελα δε να σας πληροφορήσω ότι τα Δημοτικά Γυμναστήρια της πόλης μας, έχουν τμήματα pilates (καθώς και ορθοσωμικής, αεροβικής κά), έχουν μηχανήματα (ποδήλατα, ελλειπτικά, κοπηλατικά,διάδρομο) και είναι καθαροί χώροι,  με καλές δασκάλες και προπονητές. Και ένα επιπλέον θετικό στοιχείο είναι ότι έχουν πολύ χαμηλές τιμές. 
Εδώ https://thessaloniki.gr θα βρείτε ότι πληροφορίες χρειάζεστε.


Μαζί με την καλή φίλη Ιωάννα που με ξεσήκωσε -νάναι καλά-  ξεκίνησα και κολυμβητήριο. Λίγο στο ανοιχτό της Καλαμαριάς, λίγο στο κλειστό του  "ΑΡΗ" που είναι κοντά στο σπίτι μου, το έβαλα κι αυτό στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Το κολύμπι το καλοκαίρι το λατρεύω, αλλά και το χειμώνα στο ανοιχτό κολυμβητήριο, είναι μια φανταστική εμπειρία. Η αίσθηση του ζεστού νερού να σε τυλίγει, ενώ έχει λίγους βαθμούς θερμοκρασία στο περιβάλλον, είναι μοναδική. Ζεσταίνεσαι και με την άσκηση και δεν νοιώθεις το  κρύο καθόλου! Καλά, για την κλειστή πισίνα, δεν το συζητάμε. Δεν υπάρχει καν θέμα ψύχρας εκεί. Στην ανοιχτή, μπορεί να νοιώσεις μια ανατριχίλα όταν θα βγείς, αλλά το μπουρνουζάκι σε περιμένει στην κρεμάστρα μόλις ξεμυτίσεις  από το νερό και αμέσως μετά, βρίσκεσαι κάτω από το καυτό νερό στο ντους, όπου απολαμβάνεις το επιμύθιο μιας υπέροχης εμπειρίας!  Ολη την υπόλοιπη μέρα νοιώθεις θεϊκά, πιστέψτε με!
Πληροφορίες για τα κολυμβητήρια της πόλης  μας θα βρείτε εδώ.



On Pinterest!

On Instagram!