Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Mιά νέα φίλη

Marielle H.  Εμφανίστηκε στην ζωή μου  με αφορμή ένα ταξίδι της - αστραπή στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του οποίου την φιλοξένησα στο Αirbnb. Μια ξεχωριστή γυναίκα που μπήκε κατ' ευθείαν στην καρδιά μου, με το που την είδα. Και που ένοιωσα ότι θα μπορούσε να είναι φίλη καρδιακή, αν δεν μας χώριζαν 2.500 χιλιόμετρα περίπου.. 

Λάτρης της Ελλάδας ( έχει έρθει διακοπές στην χώρα μας  πολλές  φορές ) μιλούσε για τον τόπο μας και τον λαό μας με  αληθινή αγάπη, για τις αδικίες που γίνονται εις βάρος μας από την υπόλοιπη Ευρώπη, για την μοναδική ιστορία μας, για το αναφαίρετο δικαίωμα να λεγόμαστε πρώτοι απ' όλους εμείς Ευρωπαίοι "γιατί εσείς πρώτοι είστε  Ευρώπη" όπως χαρακτηριστικά είπε.
 Χρόνια τώρα ταξιδεύω στην Ελλάδα μας και μου αρέσει να συναναστρέφομαι όπου πηγαίνω, εκτός από τους ντόπιους, και με τους τουρίστες του τόπου.  Λοιπόν, σπάνια έχω ακούσει από Ελληνα να μιλάει για την χώρα μας με τόσο σεβασμό και δέος όπως μιλούν αυτοί. ( Οι οποίοι όπως διαπιστώνω σχεδόν πάντα γνωρίζουν την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία  πολύ καλύτερα από τους περισσότερους από εμάς...)

Ετσι και η Marielle. Η οποία  είναι καλλιτέχνης (δημιουργεί πανέμορφα κοσμήματα), ψυχίατρος (δεν δίστασε να ξεκινήσει σπουδές μετά τα 35 γαι να εκπληρώσει το όνειρό της) και δραστήρια εθελόντρια όπου παραστεί ανάγκη. Η τελευταία δράση της είναι για την Ειδομένη (τρέφει απέραντο θαυμασμό για τους Ελληνες που "ενώ τους λείπουν τα βασικά για τον εαυτό τους, βοηθούν τόσο πολύ τους πρόσφυγες" τα λόγια της).  Εκανε λοιπόν έρανο στον τόπο της ( ζεί στο Βέλγιο) και πάει τώρα στην Ειδομένη για να  διαθέσει τα χρήματα, όπου χρειάζεται!! Αυτή η γυναίκα που τρέχει έτσι για ένα σωρό πράγματα έχει σπιτικό, 2 δουλειές, σύζυγο και δύο αγόρια 18 και 19 ετών...

 Μ' ένα σεμνό χαμόγελο, χιούμορ  και έμφυτη ευγένεια, πραγματικά χωρίς κανένα κόπο, μπήκε κατευθείαν μέσα στην καρδιά μου.
Νά 'σαι καλά Marielle! Μακάρι κάποτε να ξαναβρεθούμε :)

Ελιάνα με 💗

On Pinterest!

On Instagram!