Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Pirelli Calendar 2017: Ύμνος στην ώριμη, φυσική γυναικεία ομορφιά!


Pirelli Calendar 2017: Ύμνος στην ώριμη, φυσική γυναικεία ομορφιά!


Και ο φωτογράφος αυτού… ο υπέροχος Γερμανός Peter Lindbergh, ενώ τα μοντέλα που θα φιγουράρουν απογυμνωμένες από ρετους, φυσικές και πανέμορφες είναι οι: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright και η Zhang Ziyi. Ανάμεσά τους και η Anastasia Ignatova, καθηγήτρια Πολιτικής Θεωρίας στο Moscow State University of International Relations.

Η ιδέα του για τρίτη φορά φωτογράφου του νέου τεύχους του πασίγνωστου και πολυαναμενόμενου ημερολογίου, ήταν η ανάδειξη της ώριμης, φυσικής ομορφιάς και της θηλυκότητας, ενώ παράλληλα αποδεικνύει περίτρανα την αγάπη του για τον κινηματογράφο, με την επιλογή της επίσημης παρουσίασης του ημερολογίου στο  Cité du Cinéma, ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά στούντιο.
Χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Lindbergh αναφέρει: “Σε μια εποχή, όπου οι γυναίκες παρουσιάζονται παντού στα media ως πρέσβειρες τελειότητας και νεότητας, σκέφθηκα να υπενθυμίσω σε όλους ότι υπάρχει μια διαφορετική ομορφιά, πιο πραγματική και αληθινή, που δεν χειραγωγείται από εμπορικά συμφέροντα… Μια ομορφιά που αναδεικνύει την ατομικότητα και  το κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου!… Στόχος μου ήταν να αναδείξω την γυναικεία ομορφιά με έναν διαφορετικό τρόπο και γι αυτό κάλεσα ηθοποιούς που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, πλησιάζοντάς τες όσο μπορούσα για να τραβήξω τις φωτογραφίες μου. Ως καλλιτέχνης αισθάνομαι ότι είναι χρέος μου να απαλλάξω τις γυναίκες από την ιδέα της αιώνιας νεότητας και της τελειότητας. Το ιδανικό της αψεγάδιαστης ομορφιάς που προωθείται από την κοινωνία, είναι κάτι που απλά… δεν υφίσταται”.
Οι φωτογραφίες του θρυλικού ημερολογίου τραβήχτηκαν ανάμεσα στο Μάιο και τον Ιούνιο σε διάφορα μέρη όπως το Βερολίνο, το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η παραλία Le Touquet στη Γαλλία και γι αυτό το λόγο οι 40 φωτογραφίες που θα χρησιμοποιηθούν δεν είναι μόνο μέσα σε στούντιο, αλλά παρουσιάζουν και εξωτερικές λήψεις.  On Pinterest!

On Instagram!