Υλικά
- 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ
- 1 κούπας ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. λεμονοχυμό
- 1 κ.γ. ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, χτυπάμε
σε υψηλή ταχύτητα με λίγο από το λάδι
(1/3)* για 1 λεπτό Προσθέτουμε πάλι λίγο
από το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε
Θα παρατηρήσετε, ότι το μείγμα, από υγρό
αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι
πλέον ενσωματώνεται σ’ αυτό και
δημιουργείται η μαγιονέζα. Τέλος
προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε
για άλλο 1 λεπτό (*Το λάδι το προσθέτουμε
σταδιακά, σε 3 δόσεις).
Πηγή: http://idiva.gr