Υλικά
2 φλυτζ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλυτζ. νερό
1/2 φλυτζ. ρακί ή ούζο
Λίγο αλάτι
Λίγη μαγιά
1 κ.σ. λάδι
250 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα ξινή.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μία μέτρια προς σκληρή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Μετά από μισή ώρα, χωρίζουμε σε 4 μπάλες και ανοίγουμε σε φύλα μέτριου πάχους.
Στον πάγκο, απλώνουμε την μία πίτα, βάζουμε μέσα το τυρί πλασμένο σε μπαλάκι, και την κλείνουμε καλά. Με τον πλάστη, πολύ προσεκτικά, πατάμε να απλωθεί, προσέχοντας να μην βγεί το τυρί έξω από το ζυμάρι.
Βάζουμε το μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, να κάψει καλά με το λάδι. Βάζουμε μέσα την πίτα και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
Καλοφάγωτες!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.