Από τότε λοιπόν, και με μικρές παραλλαγές, η συνταγή αυτή με σπαγγέτι ή πέννες (όπου η θεική σάλτσα μπαίνει μέσα στις τρυπούλες του ζυμαρικού..), έχει γίνει από τις αγαπημενες μου, ειδικά την περίοδο της σαρρακοστής. Γεύση υπέροχη που αφήνει ένα άρωμα ξεχωριστό στον ουρανίσκο.
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε...
Υλικά
• 500 γρ. σπαγγέτι
• ½ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
• 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
• 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
• Λίγη ζάχαρη
• Κανέλα
• Γαρίφαλο
• Μοσχοκάρυδο
• 500 γρ. σπαγγέτι
• ½ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
• 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
• 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
• Λίγη ζάχαρη
• Κανέλα
• Γαρίφαλο
• Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Ελιάνα με 💓
- Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι (εγώ το κάνω στο γουωκ) με λίγο από το λάδι , το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και μόλις η σάλτσα μας πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να δέσει.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά λίγο πριν το τέλος του βρασμού.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε .
- Οπως είναι, τα ρίχνουμε στο σκεύος με την σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.
- Αφήνουμε να σταθούν σκεπασμένα για λίγα λεπτά και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
- Τους ταιριάζει πολύ το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ο μαϊντανός.
Ελιάνα με 💓